Inkurajime

Këmbëngulja shpërblen

Dhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29

Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash të vështira. Unë duhet të punoja me sjelljen time. Ne duhet të punonim me martesën tonë dhe si do të menaxhonim paratë.

Për gjashtë vite me radhë unë i blija çorapet e mia tek të përdorurat. Ishim të rrënuar, dhe unë ndërkohë predikoja për sigurimin e Perëndisë në jetët tona!

Jo vetëm kaq por, nuk ishte shumë e përhapur që gratë të predikonin në atë kohë. Ne humbëm miq dhe anëtarë të familjes të cilët nuk donin të kishin të bënin me ne.

Ishte e vështirë, dhe ndonjëherë unë doja të hiqja dorë. Sot, jam e lumtur që qëndrova me Perëndinë sepse në gjithë botën ka njerëz që janë ndihmuar për shkak të asaj që Perëndia ka bërë përmes shërbesës tonë.

Shkrimi na thotë tek Mateu 19 që duhet të lëmë mbrapa gjërat e “rëndësishme” për hir të emrit të tij. Ne nuk kishim gjithçka që mendonim se kishim nevojë atëherë, por shkëmbimi ishte mëse i vlefshëm.

Këmbëngulni në ecjen tuaj me Perëndinë, edhe kur është e vështirë. Qëndroni të përqëndruar tek Ai dhe do të shpërbleheni kur të përjetoni fitoren që Ai ka për ju.

Lutje

Perëndi, ndonjëherë është e vështirë të këmbëngul në jetën e krishterë, por e di që këmbëngulja do të shpërblejë. Faleminderit që më jep fuqinë që më duhet për të vazhduar. Unë do të të ndjek vetëm Ty, Ti je gjithçka që ka rëndësi.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të Falësh të Tjerët!Por jini të mirë dhe të mëshirshëm njëri me tjetrin, duke e falur njëri-tjetrin, sikurse edhe Perëndia ju ka falur në Krishtin.- Efesianëve 4:32 Kam dëgjuar një herë që studimet mjekësore tregoj se 75% e sëmundjeve fizike shkaktohen nga problemet emocionale. Dhe një nga problemet emocionale më të mëdha që njerëzit…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 100
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 100
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Të heqësh dorë apo të rigjesh drejtimin?Toka hapi gojën e saj dhe i gëlltiti bashkë me Koreun kur këta njerëz vdiqën dhe zjarri përpiu dyqind e pesëdhjetë njerëz në shenjë qortimi.- Numrat 26:10 “Është gjithmonë shumë herët për të hequr dorë,” thotë George Sweeting. Gjatë viteve si President i Institutit Biblik Mudi, Dr. Sweeting pa me…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Të japësh dhe të marrëshAtëherë ai, duke u përgjigjur, u tha atyre: “Ai që ka dy tunika le t’i ndajë me atë që s’ka, dhe ai që ka të hajë le të veprojë po kështu.” – Luka 3:11 Shkencëtarët kanë shpjeguar qartë ligjet natyrore që kanë qenë në veprim që nga krijimi. Këto ligje…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
Comments