Mesazh

Kënaqni Perëndinë, jo njeriun!

Sepse unë tani vallë kërkoj të fitoj miratimin e njerëzve apo të Perëndisë? Apo kërkoj t’u pëlqej njerëzve? Sepse po të kërkoja t’u pëlqej njerëzve, nuk do të isha shërbëtor i Krishtit. –Galatasve 1:10

A jeni personi për të cilin Perëndia ju krijoi të ishit apo po jetoni “të kënaqni njerëzit”? Sipas këtoj vargu, vullneti i Perëndisë është që ne ta kënaqim atë dhe të jemi personi që ai do.

Kur zgjidhni të jeni personi që Perëndia ju krijoi për të qënë, unik dhe ndryshe nga gjithë të tjerët, duhet të prisni disa kritika. Nuk do të jetë gjithmonë e thjeshtë për t’u përballur, por nuk do ta pëlqeni shumë veten nëse shkoni kundër bindjeve tuaja.

Të ecni sipas turmës, kur e dini në zemrën tuaj që Perëndia po ju udhëheq në një rrugë tjetër, është një nga arsyet përse njerëzit nuk kanë sukses për të qënë vetvetja.

Dua t’ju inkurajoj të hidhni një hap dhe të jeni personi që Perëndia ju krijoi për të qënë. Mos e lejoni mënyrën se si një person ju trajton që të përcaktojë vlerën tuaj. Kini guxim të jeni ndryshe dhe të përballeni me kriticizmin.

Mbani mend që Perëndia ju pranon dhe ju do. Ai ju bëri kështu si jeni për një arsye dhe ju keni diçka të veçantë për të ofruar.

Lutje

Perëndi, unë nuk dua të jetoj duke u përpjekur të kënaq njerëzit. Unë guxoj të jem ndryshe. Unë dua të jetoj me favorin tënd dhe të jem personi që ti më krijove për të qënë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Jo forca jonë, por forca e Zotit!“Por Moisiu tha: «Oh! Zot, dërgoje mesazhin tënd nëpërmjet kujt të duash!»”-Eksodi 4:13 Është një varg i shkurtër, por me një domethënie marramendëse për atë që ne jemi, për atë që Zoti është, për atë që lutemi dhe për atë që Perëndia na ka thirrur të bëjmë. Më lejoni t’jua…
  Tags: të, që, për, mesazh
 • 95
  Gjymtyrë të ndryshme por një trup i vetëm!I gjithë trupi i Krishtit përfiton kur besimtarët përdorin dhuntitë që Perëndia u ka dhënë. Është pikërisht ajo kohë e vitit që anëtarët e kishave mblidhen për t’u kujdesur për ndërtesat e tyre, duke i pastruar me themel dhe duke u pregatitur për dimrin. Ka shumë gjëra për të bërë…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 95
  Të kesh të drejtë apo të jesh i lumturLum ju kur do t`ju shajnë dhe do t`ju përndjekin dhe, duke gënjyer, do të thonë të gjitha të zezat kundër jush, për shkakun tim. Gëzohuni dhe ngazëllohuni, sepse shpërblimi juaj është i madh në qiej, sepse kështu i kanë përndjekur profetët që qenë para jush. ( Mateu 5:11-12) Shkrimtari…
  Tags: të, që, mesazh
 • 95
  Urreni të keqen!Fjalët e urta, kapitulli 5, vargjet 16-19, thonë se ka 6 gjëra që Zoti i urren, shtatë që janë të neveritshme për Të: sytë krenare, gjuha gënjeshtare, duart që derdhin gjak të pafajshëm, zemra që kurdis plane të këqija, këmbët që turren shpejt drejt së keqes, dëshmitari i rremë që…
  Tags: të, që, mesazh
 • 95
  Kur pritshmëritë e tua për martesën nuk përmbushen!Shërbëtori iu përgjegj: “Ndofta ajo grua nuk dëshiron të më ndjekë në këtë vend; a duhet ta çoj atëherë përsëri birin tënd nė vendin nga ke dalë?” Zanafilla 24:5 Ajo çfarë i shastis më shumë të sapomartuarit, është momenti kur kuptojnë se pritshmëritë e tyre nuk kanë për t’u realizuar të…
  Tags: të, që, mesazh
Comments