Histori

Komuna i dha mirënjohje Kishës Ungjillore të Prishtinës

Komuna e Prishtinës, sivjet i dha mirënjohje Kishës Ungjillore-Protestante të Prishtinës për kontribut të jashtëzakonshëm në arsim. Objekti i Kishës Ungjillore-protestante të Prishtinës, atëherë Bashkësia e Popullit Zotit, gjatë viteve të nëntëdhjetë është përdorë nga Universiteti i Prishtinës për fakultet, pra janë mbajtur ligjëratat në te. Në emër të komunës mirënjohjen e dha kryetari, Përparim Rama, kurse në emër të Kishës Protestante e mori pastori, Artur Krasnqi

Kisha Protestante ka kontribuar në zhvillimin e arsimit universitarë e të mesëm në kohën më të rëndë, atëherë kur qeveria e Millosheviqit e mbylli Universitetin dhe shkollat e mesme shqipe, atëherë kur rrezikoje shumë po ua dhe hapësirën për universitet e shkolla.

Komuna e Prishtinës i ka nda mirënjohje Pastor Artur Krasniqit për kontributin e tij si nxënës i shkollës së mesme, atëherë kryetar i Rinisë Shkollore të Republikës së Kosovës.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 79
  Po ta bësh këtë, gjërat do të shkojnë mirë.Isaia 36:16. Mos dëgjoni Ezekian, sepse kështu thotë mbreti i Asirisë: Bëni paqe me mua dhe dorëzohuni, dhe secili prej jush do të mund të hajë frutat e vreshtit të vet dhe të fikut të vet, dhe secili do të mund të pijë ujin e sternës së vet. Tani, me qëllim…
  Tags: të, në, histori
 • 61
  ShabatiEksodi  13:17-17:16 Në pjesën e Torahut të kësaj jave, do mësojmë për veçantinë e Shabatit. Është e qartë nga shumë vende në Shkrime se Shabati ka të bëjë me pushimin. Kam dëgjuar shumë njerëz që thonë se sigurisht që na duhet të paktën një ditë në javë për të pushuar.…
  Tags: të, në, histori
 • 55
    Perëndia është me ne. Kjo është e vërteta e parë dhe më e mrekullueshme e Krishtlindjes. PERËNDIA ËSHTË ME NE. Bibla thotë, “Fjala u bë mish dhe banoi ndër ne” (Gjoni 1:14).  Ne nuk kemi bërë asgjë për të arritur tek Perëndia por në Krishtin, Perëndia vjen tek ne.…
  Tags: të, në, për
 • 37
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për
 • 36
  12 Arsye për të qenë FALENDERUESKy artikull u shkrua si një guidë për lutje, bashkëbisedim dhe reflektim, për të falenderuar Perëndinë dhe për tu rritur në mirënjohje. Hap pas hapi ndajmë me ju 12 fusha të jetës për të cilat duhet të jemi falenderues, duke përfshirë dhe një varg biblik dhe bashkëbisedim, dhe shembuj që…
  Tags: të, për, në
Comments