Informacione

Ku është Zoti kur lutemi?

Ndonjëherë, kur lutemi, e ndiejmë prezencën  e Perëndisë shumë fort. Herë të tjera na duket sikur Zoti ka shkuar shumë larg. Dikush ka thënë me ironi: “Nëse Zoti duket sikur ka shkuar larg, gjejeni se kush ka lëvizur!” Por nuk mendoj se kjo është domosdoshmërisht e vërtetë. Sepse do të ishte e barasvlefshme me pohimin se nëse nuk mund ta “ndjesh” praninë e Zotit, atëherë Ai nuk është i pranishëm.

Ndjenjat janë diçka që pasojnë besimin, jo t’a paraprijnë atë. Më pëlqen ilustrimi i njohur i një treni, ku Fakti është lokomotiva, Besimi është vagoni i lidhur pas lokomotivës  dhe pas tij vjen vagoni i Ndjenjave. Në fillim janë Faktet, pastaj vjen  Besimi, dhe më pas Ndjenjat.

Moisiu deklaroi se Perëndia është gjithmonë pranë nesh kur lutemi. Që të mos kemi dyshime shkroi këto fjalë: ” Cili komb i madh ka në fakt Perëndinë aq pranë vetes, si Zotin Perëndinë tonë, që është pranë nesh sa herë e kërkojmë? ” (Ligji i Përtërirë 4:7).

Vetëm për shkak se jetojmë në një univers me përmasa të mëdhaja, mos u mashtroni të mendoni se Perëndia nuk është aty me ju kur luteni. Mos e besoni këtë gjë për asnjë moment. Zoti ynë është aq i madh sa mund të jetë i kudondodhur në të njëjtën kohë.

Kur Davidi u përpoq të mendonte për një vend ku Perëndia nuk është i pranishëm, nuk mundi të gjejë ndaj tha:

Ku do të mund të shkoja larg Frymës sate?

Ku  do të mund të ikja larg pranisë sate?

 Në rast se ngjitem në qiell, ti je atje;

në rast se shtrij shtratin tim në Sheol, ti je edhe aty.

Në rast se marr krahët e agimit

dhe shkoj të banoj në skajin e detit,

edhe aty dora jote do të më udhëheqë

dhe dora jote e djathtë do të më kapë. (Psalmi 139:7-10)

Pra, kur luteni, kujtoni se Zoti po ju dëgjon. Moisiu tha: “Zoti, Perë

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 89
  Kur Zoti dëshiron vëmendjen tonë!Kur ndiheni të shqetësuar, kaloni më shumë kohë me Perëndinë në lutje; Ai mund t’ju drejtojë në diçka të re. 1 Samuelit 3:1-21 A jeni ndjerë ndonjëherë i shqetësuar, sikur diçka nuk është në rregull? Ndonjëherë Perëndia do ta përdorë atë ndjesi për të tërhequr vëmendjen tonë. Merrni si shembull…
  Tags: të, dhe, në, nuk, mund, se, informacione
 • 87
  Më shumë se njeri!Në shumë kisha sot, priremi të theksojmë anën njerëzore të Jezusit. E pse jo? Kjo e bën Atë kaq të të afërt me ne. Por nuk duhet të lëmë pas dore pse mishërimi i Tij – fakti që Ai erdhi në trajtë njeriu – është kaq i mrekullueshëm: Jezusi është…
  Tags: të, dhe, në, është, më, se, informacione
 • 84
  Komplikacionet e gripit tek fëmijëtKomplikacionet e gripit tek fëmijët, mjekja ndan këshilla të rëndësishme për prindërit Gripi paraqet një sëmundje akute të rrugëve të frymëmarrjes të cilën e shkakton virusi i influencës të tipit A dhe B, që zakonisht paraqitet në numër të madh ose në formë epidemie gjatë periudhës së dimrit. Në këtë…
  Tags: të, në, informacione
 • 83
  Këshilla për ata që vuajnë nga sëmundjet e kockave!Osteoartriti cilësohet si sëmundja reumatizmale më e shpeshtë që prek artikulacionet dhe shkakton vështirësi në lëvizje. Diagnostikimi në kohë dhe trajtimi i duhur janë  të rëndësishme për të parandaluar ndërlikimet që mund të çojnë drejt invaliditetit. Në një intervistë për TV7 Albania, Jorida Kuçaj, mjeke reumatologe jep shpjegime rreth kësaj patologjie,…
  Tags: të, në, dhe, është, informacione
 • 83
  Shenjat që ju paralajmërojnë për kancerin në mushkëri!Kanceri i mushkërive renditet i dyti për nga shpeshtësia dhe i pari ndër sëmundjet kanceroze që shkaktojnë vdekshmëri. Alketa Pere,  mjeke onkologe pranë Qëndrës Onkologjike në QSUT në Tiranë shpjegon për TV7 Albania se si formohet kjo sëmundje, shkaqet dhe shenjat tek pacientët. Sipas mjekes Pere, kjo sëmundje përmbledh një grup sëmundjesh…
  Tags: të, në, dhe, është, më, informacione
Comments