Inkurajime

Kur nuk e kupton se çfarë po bën Perëndia!

Ndonjëherë Perëndia lejon përvoja të dhimbshme në jetën tonë dhe ne thjesht nuk e kuptojmë arsyen. Ju e dini që Perëndia mund të shërojë, por me raste Ai lejon që sëmundja juaj të vazhdojë. Mbase keni një problem që ju çon në gjykatë dhe, megjithëse i kërkoni ndihmë Perëndisë, nuk fitoni. Mund të keni një nevojë financiare, por prapë, nuk ju punësojnë në punën e re ku aplikuat. Këto janë kohë kur besimi ynë sprovohet.

Geill MekDonald tregon historinë e mëposhtme të dy vajzave të voga, Denisës dhe Marisë.

Një ditë Denisa ra në një gropë uji, ndërsa ishin të dyja duke luajtur, dhe Maria ia arriti të kapte flokët e saj të gjatë dhe e tërhoqi dhe e mbajti mbi sipërfaqe kokën e Denisës, derisa morën ndihmë. Do pyesni ju se si e ndryshoi ky incident jetën e saj. Përgjigja e saj ishte kjo: “Denisa nuk luan më me mua; ajo thotë që unë i shkula flokët.”. Ndonjëherë duket sikur Perëndia na shkul flokët kur në të vërtetë Ai është duke na shpëtuar jetën. E vërteta në këtë çështje është që, kur jemi në mes të një përvoje të vështirë, ne nuk e kemi gjithmonë perspektivën për të kuptuar atë që Perëndia është duke bërë. Të gjitha faktet e situatës mund t’ju drejtojnë në përfundimin që Perëndia nuk do t’ia dijë. Por pikërisht kjo është domethënia e besimit: të besosh atëherë kur nuk kupton asgjë, të vazhdosh të besosh që Ai ka interesin më të mirë në zemrën e Vet.

Bibla thotë: “O thellësi pasurie edhe e urtësisë dhe e diturisë së Perëndisë! Sa të pahulumtueshme janë gjykimet e tij dhe të pagjurmueshme janë udhët e tij!” (Romakëve 11:33). Jo, jo gjithmonë mund të kuptojmë se çfarë po bën Perëndia. Por kur të shkojmë në parajsë, ne do të shohim që shumë herë Perëndia na ka shpëtuar nga rreziku në mënyra që ne as nuk i kemi parë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
 • 94
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 94
  Bindja hap portat e Qiellit!Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më sipër, ai thotë: “Po të themi se jemi pa mëkat, gënjejmë vetveten dhe e vërteta nuk është në ne.” (1:8). Ekziston një dallim i…
  Tags: të, dhe, që, në, inkurajime
 • 94
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 93
  Mendoni drejt që të flisni drejtEdhe gjuha është zjarr, botë padrejtësie; kështu është vendosur gjuha midis gjymtyrëve tona: ajo e fëlliq gjithë trupin dhe ndez rrotën e jetës (ciklin e natyrës së njeriut) dhe ndizet nga ferri (Gehenna). –Jakobi 3:6 Pohimet negative fillojnë me mendime negative. Për shembull, le të themi që një punonjës dëgjon…
  Tags: të, në, që, dhe, inkurajime
Comments