Mesazh

Kur përballeni me një lëvizje!

Disa nga ne i përballim mirë ndryshimet, por disa të tjerë jo. Për disa njerëz lëvizja është një sfidë emocionuese. Ata mezi presin që të shohin se çfarë i pret më tej. Për të tjerë, lëvizja në një vend të ri është një përvojë frikësuese që i largon nga gjithçka që është e njohur dhe e sigurt.

Kur kam lexuar në Bibël vargje që flasin për këtë temë, jam mahnitur se sa shumë premtime ngushëllojnë dhe inkurajojnë njerëzit që duhet të bëjnë lëvizje të mëdha. Për shembull, kur Jozueu do të drejtonte izraelitët për t’i futur në tokën e premtuar, Perëndia i tha atij: “A nuk të urdhërova unë? Ji i fortë dhe trim; mos ki frikë dhe mos u thyej, sepse Zoti, Perëndia yt, është me ty kudo që të shkosh” (Jozueu 1:9).

Në librin e Isaias Perëndia i inkurajon kështu njerëzit e Tij: “Sepse unë, Zoti, Perëndia yt, të zë nga dora e djathtë dhe të them: ‘Mos u frikëso, unë të ndihmoj’” (Isaia 41:13).

Nëse po përballeni me një lëvizje që ju ka shqetësuar, mbani mend që nuk jeni vetëm në këtë ndryshim. Perëndia është me ju në çdo hap të rrugës. Kur Moisiu ishte në malin Sinai, në shkretëtirë, me një grup të madh njerëzish që po drejtonte për në tokën e premtuar, ai u shqetësua. Por Perëndia i dha siguri: “Zoti u përgjigj: «Prania ime do të shkojë me ty dhe unë do të të jap pushim». Atëherë Moisiu i tha: «Në qoftë se prania jote nuk vjen me mua, mos na nis që këtej»” (Eksodi 33:14-15). As ju nuk keni pse të lëvizni pa Perëndinë.

Asnjë lëvizje nuk është tepër e vështirë për Perëndinë. Psalmisti shkroi: “Në rast se marr krahët e agimit dhe shkoj të banoj në skajin e detit, edhe aty dora jote do të më udhëheqë dhe dora jote e djathtë do të më kapë (Psalmi 139:9-10). Sa siguri mahnitëse. Perëndia që ka qenë siguria juaj aty ku jeni tani, do të jetë me ju në vendndodhjen tuaj të re. Thjesht prisni dhe do ta shihni!

A po kaloni përmes ndryshimeve tani? Si ju ka ndihmuar kjo gjë?

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Mirënjohje dhe Falenderim!Njerëzit janë krijuar në një mënyrë të tillë që të jenë mirënjohës. Menjëherë ndihemi të vlerësuar, sa herë që  ndonjë nga nipërit apo mbesat na përqafon fort, kur ndonjë i panjohur na komplimenton, ose kur na bëjnë ndonjë dhuratë plot me dashuri. Po sigurisht që ka kohë kur mirënjohja është…
  Tags: të, për, në, dhe, që, është, mesazh
 • 96
  Autoriteti i Fjalës“Atëherë fjala e Zotit iu drejtua…” ( Zanafilla 15:4) Autoriteti në botën tonë është po aq i rëndësishëm sa edhe ushqimi i shëndetshëm dhe ajri i pastër. Kur secili është “ligj për veten” nuk ekziston ligji; anarkia çon në kaos dhe kaosi në asgjësim. Kjo është arsyeja pse historia e njerëzimit është…
  Tags: të, që, për, një, në, është, dhe, mesazh
 • 96
  Mesia dëshiron që besimtarët të tërhiqen në një shoqëri më të madhe me Perëndinë e Gjallë!Ekziston një parim i përgjithshëm në Bibël që thotë: “…asnjeri nuk mund të më shikojë mua (Perëndinë) dhe të jetojë” Eksodi 33:20. Megjithatë, Zoti është i mëshirshëm dhe bën disa përjashtime nga ky rregull. Një përjashtim i tillë ndodh në pjesën e Torahut të kësaj jave. Në kapitullin 24, Moisiu ratifikon Besëlidhjen…
  Tags: të, në, dhe, një, që, është, mesazh
 • 95
  Rruga e JetësJeta është e pasigurt, por nëse dëgjojmë zërin e Zotit, Ai do të na udhëheqë dhe do të na japë forcë për të vazhduar të ecim përpara. Psalmi 25:1-22 E ardhmja është një shteg i panjohur me kthesa të ngatërruara. Aktivitetet tërheqëse mund të jenë rrugë të tërthorta që të…
  Tags: të, që, dhe, në, për, mesazh
 • 95
  Izraeli dhe UngjilliNë pjesën e Torahut të kësaj jave, Jakobi merr zbulesë në lidhje me shpengimin. Shkalla e mbështetur mbi tokë, maja e së cilës prekte qiellin I referohet Mesias, siç mësoi dhe  Yeshua ( Jezusi) tek Gjoni 1:51. Ishte menjëherë pas ëndrrës kur, “Pastaj Jakobi u nis dhe shkoi në vendin e…
  Tags: të, në, që, dhe, për, mesazh
Comments