Mesazh

Kurrë Vetëm

Dhe Jezusi, plot me Frymën e Shenjtë, u kthye nga Jordani dhe Fryma e çoi në shkretëtirë, ku për dyzet ditë u tundua nga djalli. Gjatë atyre ditëve ai nuk hëngri asgjë, dhe kur ato kaluan, në fund e mori uria. (LUKA 4:1-2)

Ne mësojmë nga vargjet e sotme që menjëherë pasi Jezusi u pagëzua në Frymën e Shenjtë, Ai u çua në shkretërirë nga Fryma e Shenjtë, ku për dyzet ditë dhe netë u tunda nga djalli. Me shumë mundësi kjo ka qenë një përvojë e vështirë, por Jezusi iu bind menjëherë drejtimit të Frymës. Ai i besoi Frymës së Shenjtë, duke e ditur se edhe vështirësitë me të cilat do të përballej do të funksiononin për të mirën e Tij në fund.

Në fund të dyzet ditëve në shkretëtirë, Jezusi filloi shërbesën e Tij publike, siç e shohim tek Luka 4:14: “Dhe Jezusi, në fuqinë e Frymës, u kthye në Galile dhe fama e tij u përhap në mbarë krahinën përreth.” Jezusi jo vetëm që duhet të ishte i gatshëm të ndiqte drejtimin e Frymës së Shenjtë në fuqi dhe famë, por gjithashtu duhet të ishte i gatshëm ta ndiqte Atë edhe në kohë të vështira sprovash dhe testimesh.

Bindja ndaj Perëndisë në kohë të vështira ndihmon në zhvillimin e karakterit të perëndishëm. Jezusi caktoi një shembull për ne , që ne ta ndjekim. Të ndjekësh udhëheqjen e Frymës së Shenjtë gjatë stinëve të vështira zhvillon besnikërinë, vendosmërinë dhe forcën në ne – cilësi që Perëndia dëshiron t’i kemi.

Perëndia na ka dhënë Frymën e Shenjtë për të na ndihmuar në plotësimin e planit të Tij për jetët tona. Ndonjëherë, ne duhet të përballemi me vështirësi në mënyrë që të zhvillojmë karakterin që duhet, për të bërë çfarë Perëndia ka planifikuar. Ne duhet të kujtojmë gjithmonë që nuk përballemi të vetëm me asnjë vështirësi apo mirësi. Fryma e Shenjtë është gjithmonë me ne për të na ndihmuar dhe rrugët e Tij janë gjithmonë më të mirat.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Mos u frikëso nga kohët e vështira sepse në fund të bëjnë më të fortë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  E vërteta e Ungjillit!Galatasve 1:6-8 janë kritike, jo vetëm për këtë Libër dhe për të kuptuar më mirë këtë libër në Bibël, por edhe për jetën e secilit prej nesh. Pali shkruan: ” Çuditëm që kaluat kaq shpejt nga ai që ju thirri ju me anë të hirit të Krishtit, në një ungjill tjetër, i…
  Tags: të, që, dhe, në, ne, mesazh
 • 95
  Izraeli dhe UngjilliNë pjesën e Torahut të kësaj jave, Jakobi merr zbulesë në lidhje me shpengimin. Shkalla e mbështetur mbi tokë, maja e së cilës prekte qiellin I referohet Mesias, siç mësoi dhe  Yeshua ( Jezusi) tek Gjoni 1:51. Ishte menjëherë pas ëndrrës kur, “Pastaj Jakobi u nis dhe shkoi në vendin e…
  Tags: të, në, që, dhe, për, mesazh
 • 94
  Rruga e JetësJeta është e pasigurt, por nëse dëgjojmë zërin e Zotit, Ai do të na udhëheqë dhe do të na japë forcë për të vazhduar të ecim përpara. Psalmi 25:1-22 E ardhmja është një shteg i panjohur me kthesa të ngatërruara. Aktivitetet tërheqëse mund të jenë rrugë të tërthorta që të…
  Tags: të, që, dhe, në, për, mesazh
 • 94
  Korrigjimi!Fjalët e urta 12:1 thotë: “Kush e do korrigjimin do diturinë, por ai që e urren kritikën është budalla.” Duhet ta përmend këtë. Një nga fëmijët e mi, djemtë e mëdhenj lexojnë Biblën bashkë me ne, dhe njëri prej tyre tha: “Hej, a e di ti babi, se është një fjalë e keqe…
  Tags: të, në, për, ne, që, dhe, mesazh
 • 93
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
Comments