Mesazh

Kush do ta mbajë mend?

Duke qenë se stresohem pak kur më vijnë miq për darkë, mikja ime më dërgoi këtë këshillë: Kur fillon të ndihesh e stresuar, thjesht thuaj një nga gjërat e mëposhtme:

 • “Kujt i bëhet vonë!” Ajo thotë, askush nuk i ka vënë re ndonjëherë gjërat që të bezdisin ty, si pecetat e tavolinës që nuk kombinohen, apo që peshku është pjekur më shumë seç duhet. Ata janë të fokusuar tjetërkund e nuk kanë për ta vënë re.
 • “Punë e madhe!” Nëse vjen dikush dhe vë re se dhoma juaj e gjumit është rrëmujë dhe se keni pastë dhëmbësh në pasqyra, thjesht thuajini se dikush duhet ta ketë përdorur dhomën tuaj.
 • “Harroje!” Kjo është e përshtatshme për atë herë kur gjithçka po shkonte mirë për darkën tuaj verore, deri në momentin që kur bie zilja e derës ju vutë re se shiu po binte mbi tavolinën tuaj të shtruar bukur.
 • “Kush do ta mbajë mend pas dhjetë vitesh?!” Kjo vlen për ditën kur ti ke mbledhje me bordin, të kap një alergji dhe shpërthen në urtikarie. Kjo rutinë funksionon më mirë me më shumë qetësues.

Për çfarë ja vlen të shqetësohesh? Për një fëmijë me temperaturë – po! Për këpucët që nuk shkojnë me veshjen – jo! Se burri juaj po humbet punën – po! E ke pjekur gjellën më shumë seç duhet- epo të jemi të sinqerta, ti e dogje darkën—jo!

Jezusi i tha zonjës së shtëpisë në Bethani: “Marta, Marta, ti shqetësohesh për shumë gjëra” (Luka 10:41). E shikoni, rëndësi kanë marrëdhëniet, jo gjërat apo kryerja e tyre.

Ndonjëherë, ne jemi si një nuse e cila është aq e mërzitur që dasma e saj nuk ishte aq e përsosur sa e imagjinoi, saqë harron se ka dhëndrin! Zgjohuni! Përqafoni njerëzit që doni dhe harrojini gjërat që nuk janë të përsosura. Punë e madhe! Kujt i intereson? Pas dhjetë vitesh, askush nuk do ta mbajë mend!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 77
  Autoriteti i Fjalës“Atëherë fjala e Zotit iu drejtua…” ( Zanafilla 15:4) Autoriteti në botën tonë është po aq i rëndësishëm sa edhe ushqimi i shëndetshëm dhe ajri i pastër. Kur secili është “ligj për veten” nuk ekziston ligji; anarkia çon në kaos dhe kaosi në asgjësim. Kjo është arsyeja pse historia e njerëzimit është…
  Tags: të, që, për, një, në, është, dhe, se, mesazh
 • 75
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 75
  Cili është motivi për gjërat që bëjmë në emër të Yeshua-s!Mbaj mend që kur isha shumë i vogël shkova në cirk dhe pashë një kafaz të madh plot me luanë. Luanët dukeshin shumë të këqij dhe po vrumbullonin dhe po ecnin sa para mbrapa. Sigurisht që isha i lumtur që isha jashtë kafazit. Imagjinoni sa u habita kur pashë një…
  Tags: të, që, dhe, se, në, për, një, mesazh
 • 75
  A është vërtet e keqe zemra e njeriut?Në qoftë se ju, që jeni të këqij, dini t`u jepni dhurata të mira bijve tuaj, aq më tepër Ati juaj, që është në qiej, do t`u japë gjëra të mira atyre që ia kërkojnë.- Mateu 7:11 Kur Richard Smith foli në një seminar mbi qasjen e këshillimit të krishterë, ai…
  Tags: të, është, në, që, dhe, se, mesazh
 • 74
  Takimi i PerëndisëDhe një nga ata, si e pa se u shërua, u kthye mbrapa dhe përlëvdonte Perëndinë me zë të lartë. Dhe ra përmbys me fytyrë përtokë te këmbët e Jezusit, duke e falënderuar. Ky ishte Samaritan. Luka 17:15-16 Steve Cadd  hipi në një taksi në Manila, e menjëherë nisi të  flasë…
  Tags: të, që, në, një, se, mesazh
Comments