Uncategorised

Kush e ka pushtetin të marrë një jetë?

Nuk do të vrasësh.- Eksodi 20:13

A keni dëgjuar për Dhjetë Urdhërimet në Bibël? Njëri prej tyre shpesh përkthehet “nuk do të vrasësh”. Fjala origjinale hebraike në këtë urdhërim është ratzah, e cila është veçanërisht “vrasje”. Në anglisht, vrasja përkufizohet si vrasja e paligjshme e një personi, si rezultat i një plani. Megjithatë ne e dimë se jo të gjitha ligjet njerëzore nuk janë morale. Në mbarë botën ka mendime të ndryshme rreth ligjshmërisë dhe moralit të dënimit me vdekje, abortit, luftës dhe praktikave të tjera që rezultojnë me vdekje.

Qëllimi i urdhërimit kundër vrasjes ishte të tregonte se jeta është e shenjtë, e dhënë vetëm nga Zoti. Asnjë njeri nuk ka të drejtë morale t’i marrë jetën një tjetri në mënyrë arbitrare. Ky duhet të jetë parimi kryesor në opinionet tona për vrasjen sipas çdo lloj ligji.

Kur Jezusi erdhi në tokë, Ai e ndryshoi këtë urdhërim. Ai tha: “Ju keni dëgjuar se u qe thënë të lashtëve: “Mos vrisni”; dhe: “Kushdo që vret do t’i nënshtrohet gjyqit” (Mateu 5:21-22). Zemërimi në vetvete nuk është i gabuar, por një zemër e zemëruar e drejtuar kundër dikujt tjetër është vrastare (Mateu 15:19). Ajo që ne shohim është se Perëndia kujdeset për atë që kemi në zemrat dhe mendjet tona ndaj njëri-tjetrit. Për të ndjekur urdhërimin e gjashtë të Perëndisë, le të shqyrtojmë çdo mendim, si dhe ligjet tona njerëzore, që zhvlerësojnë shenjtërinë e jetës së dhënë nga Perëndia.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Shitësit e UngjillitNe në fakt nuk falsifikojmë fjalën e Perëndisë, si shumë të tjerë, por flasim me sinqeritet si nga ana e Perëndisë, përpara Perëndisë në Krishtin. 2 e Korintasve 2:17 Duke qenë se dëshiroja të kurseja para, vendosa që të blija lente për aparatin tim në tregun e madh.  Kur shkova…
  Tags: të, një, që, në, dhe, për, uncategorised
 • 96
    Perëndia është me ne. Kjo është e vërteta e parë dhe më e mrekullueshme e Krishtlindjes. PERËNDIA ËSHTË ME NE. Bibla thotë, “Fjala u bë mish dhe banoi ndër ne” (Gjoni 1:14).  Ne nuk kemi bërë asgjë për të arritur tek Perëndia por në Krishtin, Perëndia vjen tek ne.…
  Tags: të, dhe, në, për, uncategorised
 • 95
  Zbuloni qëllimin e Perëndisë për jetën tuaj.Ndërsa jam e bindur se secili prej nesh ka ardhur këtu në tokë për një arsye – dhe se secili prej nesh është krijuar për një qëllim, sa herë që flas për këtë temë, në mënyrë të pashmangshme lind pyetja: “Po njerëzit me aftësi të kufizuara? Si mund ta arrijnë…
  Tags: të, për, dhe, një, që, në, uncategorised
 • 94
  Psikologët në SHBA: Kisha zgjidhja për vetminëVetmia është kthyer në një shqetësim të krahasueshëm me pirjen e duhanit dhe obezitetin. Apeli vjen nga ekspertët e shëndetësisë në SHBA. Dr. Vivek Murthy, një prej kirurgëve të Përgjithshëm amerikan pranon se vetmia tani është një kërcënim për shëndetin publik aq e rëndë sa  barazohet me pirjen e duhanit dhe obezitetin. “Kjo është…
  Tags: të, në, dhe, për, një, uncategorised
 • 93
  “Sigurimi i Zotit për bindje ndaj vullnetit të Tij”Ky lexim i Torës vazhdon me festën e Rosh HaShannah. Megjithëse biblikisht quhet “dita e tingullit” ose “përkujtimi i tingullit”, të lashtët, i vunë një emër të ri festës për të theksuar atë që tingulli i borive u kujton dëgjuesve, sigurimin e Zotit. Sepseme anë të këtij sigurimi, populli i…
  Tags: të, që, në, është, uncategorised
Comments