Inkurajime

Lëreni Stuhinë Të Qetësohet

Perëndia është për ne një strehë dhe një forcë [i fuqishëm dhe i padepërtueshëm për tundimin], një ndihmë gjithnjë e gatshme në fatkeqësi. Prandaj ne nuk do të kemi frikë edhe sikur toka të luajë dhe malet të hidhen në mes të detit…- Psalmeve 46:1-2

Kam kaluar shumë stuhi në jetën time: disa dukeshin si stuhitë e shpejta të pasdites, që janë të zakonshme gjatë verës, dhe disa dukeshin si uraganë të shkallës së katërt!

Duke studiuar këto stuhi, kam mësuar diçka: ato nuk zgjasin përgjithmonë dhe nuk kam nevojë të marr vendime madhore në mes tyre. Mendimet dhe ndjenjat ngrihen furishëm në mes të krizave, por janë pikërisht kohët, kur kemi nevojë të jemi të kujdesshëm për të marrë vendime. Shpesh mendoj me veten “Lëri emocionet të qetësohen përpara se të marrësh vendime”.

Duhet të ruajmë qetësinë dhe të disiplinojmë veten, të përqendrohemi duke bërë, çfarë mundemi, dhe t’i besojmë Perëndisë të bëjë gjërat që ne nuk mund t’i bëjmë dot.

Në vend që të mbyteni nga shqetësimi dhe frika, lidhuni me Perëndinë, i cili shikon stuhitë e së shkuarës dhe orkestron pamjen e madhe.

Ai sigurohet për gjithçka të nevojshme, që duhet të ndodhë në jetët tona, të ndodhë në kohën e duhur, të lëviz në shpejtësinë e duhur dhe na bën të arrijmë të sigurtë në destiacionin që Ai kishte planifikuar për ne.

Lutje

Perëndi, e di që unë nuk mund të kontrolloj gjithçka, prandaj do të bëj çfarë të mundem dhe do të të besoj Ty të bësh atë që unë nuk mundem. Stuhitë e jetës nuk më krontrollojnë mua. Unë të besoj Ty për planet e jetës sime.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Ku ndodhet Mbretëria e Qiellit?Që nga ajo kohë Jezusi filloi të predikojë dhe të thotë: “Pendohuni, sepse mbretëria e qiejve është afër!“-Mateu 4 :17 Jezusi foli shpesh për “Mbretërinë e Qiellit” ndërsa ishte ende në Tokë, duke thënë se ishte këtu, pikërisht tani (Mateu 4:17). Pra, a është Mbretëria e Perëndisë e tashme apo e ardhme?…
  Tags: të, në, dhe, mesazh, inkurajime
 • 100
  “Besimtarët në kërkim së drejtës dhe drejtësisë”Në leximin e Torahut të kësaj jave, Bijtë e Izraelit marrin Dhjetë Urdhërimet. Në leximin nga profetët mësojmë për identitetin e Mesias. Këto dy tema në thelb janë të lidhura me njëra tjetrën. Dhjetë Urdhërimet përfaqësojnë Torën dhe një nga qëllimet kryesore të Torës është të zbulojë karakterin e Mesisë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
 • 99
  Jeta Para HiritPavarësisht nëse ndjekin mëkatin apo mirësinë, njerëzit janë pa shpresë, përveçse shpresës në Krishtin. Efesianëve 2:1-3 Hiri është dashuria e pamerituar që Perëndia u tregon njerëzve mëkatarë. Ai e shprehu këtë dashuri nëpërmjet vdekjes sakrifikuese të Birit të Tij dhe ajo bëhet e jona kur e pranojmë Jezu Krishtin si…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
 • 99
  Çfarë do të thotë që Shkrimi është i gjallë?Fjala jote është një llambë në këmbën time dhe një dritë në shtegun tim.-Psalmi 119 : 105 Që të jetojmë sipas Biblës, duhet të dimë se Fryma e Shenjtë na flet përmes shkrimit.  Hebrenjve 4:12 na tregon se Fjala e Perëndisë është e gjallë dhe vepruese. Kjo ndodh sepse Fryma e Shenjtë…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
 • 99
  Shprehje e gëzimit!Kur isha djalë  i vogël në Egjipt, gjyshi im ishte një kontraktues ndërtimi me profesion dhe një udhëheqës në Kishën e Vëllezërve. Ai jetonte në një apartament të vogël ngjitur me shtëpinë e kushërinjve të mi dhe kur e kaloja natën me ta, e gjeja veten duke u zgjuar disa…
  Tags: të, në, dhe, mesazh, inkurajime
Comments