Mesazh

lini mbrapa të shkuarën dhe bëni zgjedhje të reja

Prandaj nëse dikush është  në Krishtin (Mesia), është një krijesë e re,  të vjetrat shkuan; ja, të gjitha u bënë të reja. – 2 Korintasve 5:17

Zgjedhjet e gabuara shkaktojnë pendim dhe kur përjetojmë pendim, kemi nevojë të përballemi me të dhe ta lejojmë të na mësojë si të bëjmë zgjedhje më të mira në të ardhmen.

Fillimisht kuptoj që zgjedhjet e gabuara të çojnë në pendim. Më kujtohet disa vite më parë kur pashë një ndryshim të dukshëm tëk unë dhe bashkëshorti im, Dejv dhe unë, sepse ai është stërvitur gjithë jetën e tij dhe është i shëndetshëm, i fuqishëm dhe në formë të mirë fizike.

Me zor pendohesha që nuk isha aq e fuqishme sa Dejv, por më pas kuptova që mund të bëja diçka për këtë. Tani bëj stërvitje rregullisht dhe jam mrekulluar nga ndryshimi pozitiv që ka ndodhur.

Bibla thotë që me Perëndinë, jeni një krijesë e re. Nuk keni përse të jetoni me mënyrat e vjetra, por mund të bëni zgjedhje të reja, më të mira të fuqizuara nga Fryma e Shenjtë. Nëse pendoheni për disa nga zgjedhjet e gabuara që keni bërë në të shkuarën, mos u mashtroni nga mendimi se është shumë vonë për të bërë diçka. Thjesht filloni të bëni atë që është e duhur dhe mbahuni aty.

Ndërsa filloni të bëni zgjedhje më të mira, do të përjetoni një jetë që shijon bekimet e Perëndisë çdo ditë.

Lutje

Frymë e Shenjtë, e di që jam një krijesë e re. Nuk dua të jetoj në pendim për të shkuarën. Më ndihmo të bëj zgjedhje të mira që të shijoj të ardhmen që ke për mua.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Sidoqoftë për Fjalën tënde, do ta hedh rrjetënTë bësh përpjekje kur e di se çdo gjëështë e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më të mira të peshkimit. Ka hedhur karremin  dhe e ka…
  Tags: të, dhe, që, mesazh
 • 100
  Nëse zemra juaj vuan këtë Krishtlindje nga Dr.Harold Sala“Si të brengosur, por gjithmonë të gëzuar; si të varfër, por shumë veta i bëjmë të pasur; si njerëz që s’kanë asgjë, por kanë gjithçka…”2 Korintasve 6:10 Nëse zemra juaj ka dhimbje, ajo dhemb disi thellë dhe më shumë gjatë kohës së Krishtlindjes. Pavarësisht ndriçimit të qirinjve, të yjeve dhe…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 98
  Për çfarë po shpresoni?Kthehuni në fortesë (sigurie dhe bollëku), o ju robër të shpresës! Pikërisht sot unë deklaroj se do të të jap dyfishin. – Zakaria 9:12 Kam një pyetje për ju: Për çfarë po shpresoni? Për çfarë po prisni në jetë? A po kërkoni për diçka të mirë të ndodhë apo po…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 98
  Inkurajim në kohë të vështiraPlani i Perëndisë për t’u larguar nga acarimet e përditshme Nuk ka përse të jemi të mjerë, të acaruar dhe të palumtur, në periudha të vështira. Nëse ju dhe unë kemi jetuar në botë për një kohë të gjatë, kemi mësuar se ka edhe ditë që nuk shkojnë saktësisht ashtu…
  Tags: të, që, mesazh
 • 97
  Ta bësh martesën të funksionojëKordoni me tre fije është një pamje e fuqisë që zë vend, kur dy njerëz bien dakord për diçka që është në përputhje me vullnetin e Perëndisë për ta. Ka një fuqi shumë të madhe, kur dy njerëz bëhen një, në marrëveshje me njëri-tjetrin. Mund të keni shumë gëzim në…
  Tags: të, që, mesazh
Comments