Inkurajime

Lutja prodhon paqe

Mos u shqetësoni për asgjë, por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falënderim.7Dhe paqja e Perëndisë, që ia tejkalon çdo zgjuarsie, do të ruajë zemrat tuaja dhe mendjet tuaja në Krishtin Jezus. Filipianëve 4:6-7

Në këtë pasazh, apostulli Pal nuk thotë: “ Lutu dhe shqetësohu”. Përkundrazi, ai po thotë: “Lutu dhe mos u shqetëso”. Pse duhet të lutemi dhe të mos shqetësohemi? Sepse lutja është një mënyrë e rëndësishme për të dorëzuar shqetësimin tonë tek Zoti. Lutja hap derën që Perëndia të punojë të jetët tona dhe në jetët e njerëzve të tjerë.

Kur djalli përpiqet të na japë diçka për t’u shqetësuar, ne mund të kthehemi dhe t’ia japim atë shqetësim Perëndisë. Nëse ne lutemi për diçka dhe më pas vazhdojmë të shqetësohemi atë gjë, ne po përziejmë pozitiven me negativen. Të dyja përjashtojnë njëra-tjetrën, kështu që ne përfundojmë aty ku e nisëm, në pikën zero.

Lutja është gjithmonë një forcë pozitive; shqetësimi është një forcë negative. Zoti ka treguar se arsyeja pse shumë njerëz veprojnë në zero fuqi frymërisht është sepse ata kanë larguar lutjen pozitive duke u dhënë në fuqinë negative të shqetësimit.

Për sa kohë jemi të shqetësuar, ne nuk po i besojmë Perëndisë. Është vetëm me anë të besimit, duke pasur siguri në Zotin, që mund të jemi të aftë të hyjmë në prehjen e Tij dhe të shijojmë paqen që tejkalon çdo kuptim.


Ju mund të merrni një vendim tani për të lënë të gjitha shqetësimet tek Zoti dhe të filloni të besoni Atij se do të kujdeset për ju.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të luftosh në gjunjë!Në këtë epokë në të cilën emocionet kanë më shumë peshë se faktet, Perëndia i ka thirrur bijtë e Tij që të qëndrojnë në të Vërtetën e Tij. Por nuk mund të luftojmë për të Vërtetën me forcën – ose me urtësinë tonë. Lexoni Juda 1:20-25. A njihni dikë që beson…
  Tags: të, dhe, për, në, inkurajime
 • 100
  Prit në ZotinRri në heshtje para Zotit dhe prite atë; mos u hidhëro për atë që i shkojnë mbarë punët e veta, për njeriun që ndjek planet e tij të këqija. (PSALMI 37:7) Unë kam nevojë të dëgjoj nga Perëndia çdo ditë, dhe dëshiroj të dëgjoj prej Tij në lidhje me gjithçka. Për…
  Tags: të, dhe, në, për, inkurajime
 • 100
  Besnikëria e Zotit ndaj popullit të Tij!Këtë Shabat do të lexojmë librin e pestë dhe të fundit në Ligjin e Moisiut. “Zoti, Perëndia juaj, ju ka shumuar, dhe ja, sot jeni në numër të madh si yjet e qiellit.” – Ligji i Përtërirë 1:10 Ky varg flet për besnikërinë e Zotit në lidhje me popullin e Tij.…
  Tags: të, në, dhe, për, inkurajime
 • 100
  Besimtarët janë shenjtëruar për t’i shërbyer Zotit!Le të lexojmë pjesën e fundit të Torës të kësaj jave ku Kohanimët u shenjtëruan për të shërbyer. Një përkushtim i ngjashëm ndodh me çdo besimtar kur ai ose ajo pranon Yeshua-n dhe merr Frymën e Shenjtë – sepse edhe ai është i shenjtëruar për t’i shërbyer Zotit. Në kapitullin…
  Tags: të, për, dhe, në, inkurajime
 • 98
  Tregoni atë që Zoti ka bërë për ju!Kur Jezusi doli në breg pasi kaloi detin e Galilesë, u ndesh me një njeri të pushtuar nga demonët. Bibla na tregon se: ” Prej shumë kohe ishte pushtuar nga demonët, nuk vishte rroba, nuk banonte në shtëpi, por ndër varreza.” (Luka 8:27). Banorët vendas ishin përpjekur ta lidhnin me zinxhirë dhe…
  Tags: të, për, dhe, në, inkurajime
Comments