Mesazh

mbani tempullin e Perëndisë në formë të mirë

A nuk e dini se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë që është në ju, të cilin e keni nga Perëndia, dhe se nuk i përkitni vetvetes? – 1 Korintasve 6:19

Deri në moshën gjashtëdhjetë e katër vjeçare, nuk isha stërvitur vazhdimisht apo ta kisha marrë seriozisht. Kisha bërë ecje ose pak ushtrime për të qënë në një formë disi të mirë, por nuk isha e përkushtuar. Kisha nxjerrë justifikime herë pas here dhe kisha gjetur gjithë arsyet e mundshme për të mos u stërvitur. Por Zoti i foli zemrës sime, duke më inkurajuar të filloja një program stërvitje serioz që të isha e fortë për pjesën e tretë të udhëtimit tim në jetë.

Kisha tashmë regjim të mirë ushqimi dhe kur i’u binda Perëndisë dhe fillova të shkoja në palestër disa herë në javë, hyra në një sezon të ri të jetës sime. Dukesha më mirë, ndihesha më mirë dhe më e rëndësishmja, po e nderoja Perëndinë duke u kujdesur për trupin që Ai më dha.

Nëse keni nevojë për përmirësime në këtë fushë, lutuni dhe kërkojini Perëndisë çfarë duhet të bëni për të filluar një stil të ri jetese. Fjala thotë se trupat tanë janë tempulli i Perëndisë. Unë dua të sigurohem që Perëndia e pëlqen tempullin e tij! Sot, zgjidhni ta mbani tempullin tuaj në një formë të shkëlqyer për Perëndinë.

Lutje

Zot, unë dua të përkushtohem për një stil jetese të mirë dhe të shëndetshëm. Më ndihmo të bëj zgjedhje të mira që do të përmirësojnë shëndetin tim. Trupi im është tempulli Yt dhe unë dua ta mbaj në formë të shkëlqyer për Ty!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Merr zemër dhe ji i fortë!Megjithëse kemi besim se Zoti ka fuqinë të na çlirojë nga çdo situatë apo rrethanë në jetë, ne shpesh humbasim shpresën ndërsa përpiqemi të gjejmë zgjidhje për problemet tona. Fakti mbetet që pavarësisht përpjekjeve më të vendosura për ta bërë jetën të funksionojë në mënyrë harmonike, ne kemi nevojë për…
  Tags: të, për, dhe, në, mesazh
 • 97
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 97
  Ktheji vështirësitë në mundësiÇdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton. Ndërsa i…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 97
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, në, dhe, mesazh
 • 95
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
Comments