Mesazh

mbjellja dhe korrja

…sepse ç’të mbjellë njeriu, atë edhe do të korrë. – Galatasve 6:7

Shkrimi na thotë qartë që do të korrim atë që mbjellim. Kjo zbatohet për fermerët dhe të mbjellat. Shumë njerëz e dinë që zbatohet edhe tek të dhënët e parave dhe të qënit bujarë. A e dini që ky Shkrim ka të bëjë edhe me mënyrën si trajtojmë të tjerët?

Sjellja dhe fjalët tona janë “farat” që mbjellim çdo ditë dhe që përcaktojnë llojin e frutit apo të korrat që do të marrim në rrethanat dhe marrëdhëniet tona.

I ligu do që të na mbajë të zënë me mendime egoizmi, duke trajtuar miqtë besnikë sikur të mos ishin të rëndësishëm, duke mbjellë fjalë grindjeje në familjet tona dhe duke pasur mendime negative për shefat, pastorët, etj. I ligu do që të mbjellim fara të këqija në çdo marrëdhënie dhe rrethanë.

Shumë njerëz sillen në këtë mënyrë dhe pastaj pyesin veten përse njerëzit nuk i pëlqejnë ata apo nuk i trajtojnë në mënyrën që duan të trajtohen. Përgjigjja është shumë e thjeshtë, po korrin atë që kanë mbjellë!

Më lejoni t’ju pyes, çfarë po mbillni sot? Me hirin e Perëndisë, zgjidhni të mbillni dashuri, falje, mirësi dhe durim në çdo marrëdhënie dhe situatë. Do të zbuloni që ndërsa i trajtoni të tjerët në mënyrën që Perëndia kërkon, do të korrni një jetë të mbushur më rezultate inkurajuese, të perëndishëm dhe të kënaqshëm.

Lutje

Frymë e Shenjtë, unë dua të mbjell gjëra të mira dhe të korr gjëra të mira. Në vend që të jem egoist me të tjerët, më ndihmo të mbjell mirësi dhe dashuri në marrëdhëniet e mia me të tjerët.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Zot, ti je burimi im!Përmbushja dhe kënaqësia e vërtetë përcaktohet më tepër nga qëndrimi dhe përgjigjet tona sesa nga rrethanat tona. Dhe për shkak se Pali e kishte mësuar këtë sekret, ai ishte në gjendje të përjetonte gëzim dhe paqe në çdo lloj situate. Apostulli e kuptoi se çfarë do të thoshte të jetoje…
  Tags: të, dhe, që, në, mesazh
 • 100
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 100
  Pyetjet në kohën e vështirësiveNë çdo kohë që ndodh një fatkeqësi natyrore, është e kuptueshme që të vijnë në mendje pyetje të mëdha  për gjëra të tilla si jeta, vdekja dhe pse jemi këtu. Madhësia e vdekjes dhe shkatërrimit të shkaktuar nga tërmete, zjarre, tsunami ose përmbytje zhvendos mendimet tona normale të përditshme, duke…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 98
  i flisni malit Fjalën e PerëndisëSepse ju them në të vërtetë, nëse dikush do t’i thotë këtij mali: “Luaj vendit e hidhu në det” dhe nuk do të ketë dyshime në zemër të vet, por do të besojë se ajo që po thotë do të ndodhë, çdo gjë që të thotë do t’i bëhet. –…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 98
  Ai është i fortë në dobësi.Por Ai më tha: “Hiri im (favori, mirësia dhe mëshira ime) të mjafton (i mjaftueshëm kundër çdo rreziku dhe të aftëson të përballosh telashet burrërisht), sepse fuqia ime përsoset (përmbushet dhe plotësohet) në dobësi.”… – 2 Korintasve 12:9 I dobët apo i fortë? Nëse do të zgjidhnit një nga këto…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
Comments