Mesazh

mendimet dhe fjalët

Zemra e të urtit e bën të matur gojën e tij dhe u shton dije buzëve të tij. Fjalët e ëmbla janë si një huall mjalti, ëmbëlsi për shpirtin dhe ilaç për kockat. – Fjalët e Urta 16:23-24

Fjalët e Urta 16:23-24 na tregon se mendimet dhe fjalët tona janë të lidhura ngushtë. Janë si kocka dhe palca, kaq të lidhura sa është e vështirë t’i ndash (shih Hebrenjve 4:12). Për shkak të kësaj, është e rëndësishme të kemi mendime të mira që të kemi edhe fjalë të mira.

Mendimet janë fjalë të heshtura që vetëm ne dhe Zoti mund t’i dëgjojmë, por këto fjalë ndikojnë njeriun tonë të brendshëm, shëndetin tonë, gëzimin dhe sjelljen tonë. Shpesh herë, gjërat që mendojmë, dalin nga goja jonë dhe ndonjëherë na bëjnë të dukemi të pamend, por nëse jetojmë sipas rrugëve të Perëndisë, mendimet dhe fjalët tona do ta bëjnë jetën tonë më të mirë.

Mos u gënjeni nga mendimi se mund të jetoni jetën tuaj sipas rrugëve të botës dhe ta rregulloni duke folur fjalë të perëndishme. Ose do të jenë të dyja të kënaqshme ose do të jenë negative dhe të çojnë në mëkat. Nuk ka rrugë të mesme.

Filloni të veproni sipas mendësisë së Krishtit dhe do filloni të hidhni hapa në një fushë të re. Ndërsa kaloni kohë duke e lejuar Atë të përshtasë mendimet tuaja, nuk do t’ju duhet të mendoni si të flisni fjalë të mira. Do t’ju vijnë natyrshëm!

Lutje

Perëndi, e kuptoj që mendimet dhe fjalët janë të lidhura. Unë nuk dua të paraqes diçka që nuk është e vërtetë. Të lutem, përshtat mendimet e mua që të them fjalë të mira, të perëndishme.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Pse të jesh mirënjohës është një mënyrë e fuqishme për të jetuar i lirë?Tek Psalmi 28:7, fjala e Zotit thotë: Zoti është forca ime dhe mburoja ime; zemra ime ka pasur besim tek ai dhe unë u ndihmova; prandaj zemra ime ngazëllen dhe unë do ta kremtoj këtë me këngën time. Kemi kaq shumë për të qenë mirënjohës në këtë jetë, çdo ditë. Por…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 100
  të doni pa u lodhurQë u jep të drejtë të shtypurve dhe ushqim të uriturve…ndihmon jetimin dhe gruan e ve. – Psalmeve 146:7-9 Perëndia flet në Bibël për përgjegjësinë tonë ndaj të shtypurve, të uriturve, të vejave, jetimit dhe të huajit. Ai përmend ata që janë të vetmuar, të neglizhuar, të harruar dhe të…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 98
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 97
  Si të luftoni luftën e mirëLufto luftën e mirë të besimit, rrok jetën e përjetshme, në të cilën ke bërë rrëfimin e mirë të besimit përpara shumë dëshmitarëve. – 1 Timoteut 6:12 Duhet të luftojmë luftën e mirë të besimit kundër armikut, por si është kjo nga ana praktike? Po listoj gjashtë strategji: Mendoni agresivisht. Si…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 97
  Dorëzimi i dështimitÇfarë Zoti të mrekullueshëm kemi! Ai mbledh pjesët e copëtuara të mosbindjes sonë dhe i thur ato në mënyrë perfekte. Ai ngjit fragmentet e jetës sonë të thyer dhe krijon një pamje fantastike. Si një besimtar në Krishtin, ju do të vazhdoni të përballeni me sfida dhe do të vazhdoni…
  Tags: të, dhe, mesazh
Comments