Inkurajime

Mendoni drejt që të flisni drejt

Edhe gjuha është zjarr, botë padrejtësie; kështu është vendosur gjuha midis gjymtyrëve tona: ajo e fëlliq gjithë trupin dhe ndez rrotën e jetës (ciklin e natyrës së njeriut) dhe ndizet nga ferri (Gehenna). –Jakobi 3:6

Pohimet negative fillojnë me mendime negative. Për shembull, le të themi që një punonjës dëgjon një thashethem se kompania ku punon do të heqë nga puna disa nga punonjësit, kështu ai mendon se sa herë që diçka shkon mirë, do të ndodhë diçka e keqe. Më pas ai thotë se me siguri do ta humbasë punën.

Mendimet e mia ishin kaq negative sa shkaktuan fjalët e mia të ishin negative…që reflektuan për keq në jetën time. Më në fund, vendosa të ndryshoj gjithë rrugët e mia dhe të mos flisja më negativisht. Pas pak kohe, kuptova që kisha nevojë të bëja më shumë sesa thjesht të mos flisja negativisht. Duhet të filloja të flisja pozitivisht!

Mendimet tona, pozitivë apo negativë, na bëjnë të flasim fjalë që do të ndërtojnë të ardhmen tonë. Kur flasim gjëra të gabuara, mund të jenë si një zjarr në jetën tonë (shih Jakobi 3:6).

Ne mund ta ndalojmë zjarrin duke filluar të flasim drejt dhe mund ta bëjmë këtë vetëm nëse mendojmë drejt. Ju nxis të mbusheni me Frymën e Shenjtë dhe me Fjalën e Perëndisë. Lejojeni të ndikojë në mendimet tuaja dhe t’ju drejtojë në një stil jetese me fjalë pozitive.

Lutje

Perëndi, unë dua të flas pozitivisht, fjalë jetë-dhënëse të bazuara në Fjalën Tënde. Të ftoj në mendimet e jetës time dhe dua që mendja ime të ripërtërihet, të jetë si e Krishtit që Ti të gjesh kënaqësi në fjalët e gojës time.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Bindja hap portat e Qiellit!Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më sipër, ai thotë: “Po të themi se jemi pa mëkat, gënjejmë vetveten dhe e vërteta nuk është në ne.” (1:8). Ekziston një dallim i…
  Tags: të, dhe, që, në, inkurajime
 • 100
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 100
  Sakrifica e AbrahamitBesimi ynë forcohet kur i bindemi Perëndisë në situata sfiduese. Zanafilla 22:1-24 Ndonjëherë t’i bindesh Perwndisw nuk është e lehtë. Sa herë që përballeni me një thirrje të vështirë, kujtoni Abrahamin. Në pasazhin e sotëm, atij iu dha një nga sprovat më të mëdha të regjistruara në Bibël, megjithatë ai…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 100
  Pse themi Gëzuar Krishtlindjen!Sot, ka të krishterë të cilët besojnë se të qenit njeri i mirë është rruga drejt shpëtimit. Ata nuk e ndjejnë se kanë nevojë për dikë që t’i shpëtojë sepse mëkatet e tyre janë shumë të vogla. Mjafton që shkojnë në kishë dhe nuk kanë bërë kurrë mëkate “të mëdha”.…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 100
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
Comments