Inkurajime

Mënyra më e mirë për të filluar ditën!

Unë zgjohem para agimit dhe bërtas (si fëmijë që lutet); unë kam shpresë te fjala jote. – Psalmeve 119:147

Si e filloni ditën tuaj? A nxitoni të ngriheni nga krevati që mezi dilni nga shtëpia në kohë? A e ndizni televizorin? A bëni stërvitje? Cilado qoftë rutina juaj e mëngjesit, pyetja më e rëndësishme që duhet t’i bëni vetes është, “Çfarë roli do Perëndia që të luaj kur filloj ditën time?”

Më mori shumë kohë ta kuptoja këtë, por tani e di që mënyra më e mirë për të filluar ditën është duke falenderuar Perëndinë për çfarë Ai ka bërë për mua dhe t’i kërkoj Atij si mund të jem një bekim për të tjerët.

Ju inkurajoj të kaloni kohë çdo mëngjes duke u përqëndruar në gjërat e mira që Perëndia ka për jetën tuaj. Mendoni për rrezikun dhe vështirësitë që i keni mposhtur me Perëndinë, mënyrën si ju ka shëruar dhe ndryshuar, dhe sa mirë është të dini që Ai kujdeset për ju dhe dëgjon lutjet tuaja.

Kur mësoni të përqëndroni mendjen tuaj tek Perëndia çdo mëngjes, Ai do t’ju japë gjithë paqen dhe gëzimin që keni nevojë për të jetuar për Atë ndërsa filloni ditën tuaj.

Lutje

Zot, unë marr një vendim se gjëja e parë që do të bëj në mëngjes është të të takoj Ty. Asgjë nuk është më e rëndësishme sesa të të kërkoj Ty dhe të marr paqen dhe gëzimin Tënd.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 93
  Kur njerëzve që ju kanë lënduar u ndodhin gjëra të mira!…sepse ai bën të lindë diellin e tij mbi të këqijtë dhe mbi të mirët dhe bën të bjerë shi mbi të drejtët dhe të padrejtët (njësoj). – Mateu 5:45 A keni parë dikë të marrë një bekim nga Perëndia dhe të ndiheni sikur nuk e meritonin? A keni parë që…
  Tags: të, ju, që, dhe, për, inkurajime
 • 92
  Mënyra më e mirë si mund t’a filloni dhe mbyllni ditën.Zoti, Zoti, më ka dhënë gjuhën e dishepujve që të mund ta mbaj me fjalë të lodhurin; ai më zgjon çdo mëngjes; zgjon veshin tim, që unë të dëgjoj si veprojnë dishepujt. – Isaia 50: 4 Cila ishte gjëja e parë që bëtë këtë mëngjes? A e latë telefonin mënjanë, larg…
  Tags: të, dhe, që, për, më, inkurajime
 • 92
  Mos e bëni fjalën “Më fal” si fjalën më të vështirë.Ja, kam vepruar si një budalla dhe kam gabuar rëndë”. – 1 e Samuelit 26 : 21 A jeni përfshirë në ndonjë diskutim të nxehtë, dhe më pas keni kuptuar se e keni keqkuptuar atë që po thoshte personi tjetër? Të duket vetja shumë e ulët që gabuat në këtë mënyrë.…
  Tags: të, dhe, për, që, më, inkurajime
 • 92
  Perëndia i bën gjërat të ndodhin në kohën e duhur!Sepse vegimi është për një kohë të caktuar, por në fund ai do të flasë dhe nuk do të gënjejë; nëse vonon, prite, sepse me siguri do të vijë dhe nuk do të vonojë. – Habakuk 2:3 A po prisni që dëshirat e zemrës suaj të manifestohen? A po luteni…
  Tags: të, dhe, që, për, inkurajime
 • 92
  Dashuria Agape E PerëndisëSepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetën e përjetshme. – Gjoni 3:16 Bibla flet për disa lloje të dashurisë. Është fjala greke phileo, që do të thotë “miqësi ose ndjenjë e butë”.…
  Tags: të, është, që, për, dhe, inkurajime
Comments