Mesazh

mësoni të besoni në planin e Perëndisë për ju

Vendose fatin tënd tek Zoti, ki besim tek ai dhe ai ka për të vepruar. – Psalmeve 37:5

Mund ta thjeshtësoni jetën tuaj duke mësuar si të zhvilloni besimin tek Perëndia. Shumë shpesh, nuk e lejojmë veten të kemi besim. Ndoshta sepse besimi na është thyer në të shkuarën, ose ndoshta jeni një person i pavarur. Edhe kështu, është e rëndësishme të mësoni t’i besoni Perëndisë.

Është e lehtë të stresoheni dhe të ndiheni poshtë emocionalisht, duke u përpjekur ta bëni jetën të funskionojë me forcat tuaja, por asnjëherë nuk ndodh. Plani i Perëndisë është gjithmonë më i mirë se plani juaj. Personi që i beson Perëndisë, e di që rrugët e Tij janë më të mirat.

Besimi nuk shfaqet me magji. Besimi rritet ndërsa ne ndërmarrim hapa besimi dhe përjetojmë besnikërinë e Perëndisë. Duhet t’i rezistoni dyshimit, frikës, pasigurisë ose ndoshta edhe pavarësisë tuaj që të ndiqni një jetë me besim të plotë në Perëndinë. Kur të bëni këtë, nuk do të keni aq shumë vështirësi për ta bërë jetën tuaj të funksionojë.

Besimi tek Perëndia sjell një qetësi mbinatyrore në shpritrat tanë, duke na lejuar të jetojmë thejsht dhe në liri, mënyrën si Ai do që ne të jetojmë. Edhe kur nuk bën kuptim, besojini Atij dhe përjetoni lirinë dhe qetësinë e Tij.

Lutje

Perëndi, rrugët e Tua janë më të mira se të miat dhe e di që të besoj tek forcat e mia nuk më çon asgjëkund. Unë vendos besimin tim tek Ty. Edhe kur nuk bën kuptim për mua, unë zgjedh të të besoj Ty, duke e ditur që Ti do të veprosh.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  lini mbrapa të shkuarën dhe bëni zgjedhje të rejaPrandaj nëse dikush është  në Krishtin (Mesia), është një krijesë e re,  të vjetrat shkuan; ja, të gjitha u bënë të reja. – 2 Korintasve 5:17 Zgjedhjet e gabuara shkaktojnë pendim dhe kur përjetojmë pendim, kemi nevojë të përballemi me të dhe ta lejojmë të na mësojë si të bëjmë…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 96
  Sidoqoftë për Fjalën tënde, do ta hedh rrjetënTë bësh përpjekje kur e di se çdo gjëështë e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më të mira të peshkimit. Ka hedhur karremin  dhe e ka…
  Tags: të, dhe, që, mesazh
 • 96
  Nëse zemra juaj vuan këtë Krishtlindje nga Dr.Harold Sala“Si të brengosur, por gjithmonë të gëzuar; si të varfër, por shumë veta i bëjmë të pasur; si njerëz që s’kanë asgjë, por kanë gjithçka…”2 Korintasve 6:10 Nëse zemra juaj ka dhimbje, ajo dhemb disi thellë dhe më shumë gjatë kohës së Krishtlindjes. Pavarësisht ndriçimit të qirinjve, të yjeve dhe…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 95
  Inkurajim në kohë të vështiraPlani i Perëndisë për t’u larguar nga acarimet e përditshme Nuk ka përse të jemi të mjerë, të acaruar dhe të palumtur, në periudha të vështira. Nëse ju dhe unë kemi jetuar në botë për një kohë të gjatë, kemi mësuar se ka edhe ditë që nuk shkojnë saktësisht ashtu…
  Tags: të, që, mesazh
 • 95
  Perëndia hap dhe mbyll dyer…këtë thotë i Shenjti, i Vërteti, ai që ka çelësin e Davidit, ai që hap dhe askush nuk mbyll; dhe mbyll dhe askush nuk hap. – Zbulesa 3:7 Kur kalojmë kohë të vështira në jetën tonë, duam të dëgjojmë qartë prej Perëndisë. Nuk është e thjeshtë të dallojmë zërin e…
  Tags: të, dhe, që, nuk, mesazh
Comments