Mesazh

Mos kini një mendim të ekzagjeruar për veten!

Sepse në qoftë se dikush mendon se është diçka (shumë i rëndësishëm për t’u kujdesur për barrën e dikujt tjetër), pa qënë asgjë (pa qënë superior përveç se me vlerësimin e vet), gënjen veten e vet. – Galatasve 6:3

Bibla na paralajmëron vazhdimisht kundër krenarisë. Nuk mund të theksoj mjaftueshëm rrezikun e krenarisë. Kur i jepemi krenarisë, i japim armikut vend për ndikim të madh mbi ne.

Kur mendojmë shumë lart për veten, na bën të vlerësojmë të tjerët më pak, harrojmë t’i besojmë Perëndisë dhe të injorojmë të vërtetën se jemi asgjë pa Perëndinë.

Ky lloj qëndrimi apo mendimi është i neveritshëm për Zotin. Duhet të kemi një frikë të shenjtë ndaj krenarisë dhe të mbajmë mend që jemi të veçantë dhe të çmuar sepse Perëndia na do dhe na ka falur, jo sepse mund të arrijmë gjëra të mëdha me forcat tona.

Është e rëndësishme të kuptojmë se sa herë që shkëlqejmë në ndonjë fushë, është vetëm sepse Perëndia na ka dhënë dhuratën e hirit për ta arritur. Kur fillojmë të mendojmë se i kemi arritur gjërat me forcën tonë, fillojmë të hyjmë në krenari.

Mbani mend, ne i përkasim Perëndisë. Në vend që të kemi mendim të ekzagjeruar për veten, le të përqëndrohemi në madhështinë e Perëndisë dhe dashurinë e Tij për ne. Vetëm prej hirit ne mund të kemi sukses në çfarëdo që Ai na thërret të bëjmë.

Lutje

Zot, çdo gjë e mirë në mua dhe jetën time është prej Teje. Unë e përul veten përpara Teje dhe pendohem për krenarinë në të cilën mbahem, duke e ditur që kur të kem sukses dhe shkëlqim, është vetëm prej hirit dhe mirësisë Tënde.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të Shenjtëruar dhe të Veçuar!Ndiqni udhëzimet e Frymës së Shenjtë për të përmbushur planin që Perëndia ka për ju! 2 Timoteut 2:20-22 A ndiheni të veçantë, apo ndjeheni të parëndësishëm? Lajmi i mirë është se çdo besimtar është i veçantë në sytë e Zotit dhe Ai ju ka veçuar për veten e Tij. Meqënëse…
  Tags: të, për, dhe, në, mesazh
 • 98
  Si të mund të ripajtohemi sërish?Sepse Atit i pëlqeu që në të të banojë e gjithë plotësia, dhe, duke bërë paqen me anë të gjakut të kryqit të tij, duke fituar pas, me anë të tij, të gjitha gjërat, si ato që janë mbi dhe si dhe ato që janë në qiejt. – Kolosianëve 1 :…
  Tags: të, dhe, për, në, mesazh
 • 98
  Fuqia jetëndryshuese e borxhit të falur!Dhe Mbreti duke iu përgjigjur do t’u thotë: “Në të vërtetë po ju them: sa herë ia keni bërë këtë ndonjërit prej këtyre vëllezërve të mi më të vegjël, këtë ma bëtë mua.– Mateu 25 : 40 Miku më i mirë i Xhejsonit, Met, shkoi në Japoni si misionar. Atje…
  Tags: të, për, dhe, në, mesazh
 • 97
  U bëftë vullneti i Tij!Çdo ditë, miliona njerëz luten me lutjen e Zotit pa e kuptuar se çfarë do të thotë të lutesh: “Ardhtë mbretëria jote, u bëftë vullneti yt në tokë ashtu si në qiell” (Mateu 6:10). Kur i lutesh në këtë mënyrë Zotit, po i thua: “Ti sundon mbi jetën time”. Si ndjekës…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 97
  PaqebërësitEdhe pse mëkatet dhe shkeljet tona u paguan në kryq, mëkati ynë ende e trishton Frymën e Shenjtë, prandaj duhet të kujtojmë vazhdimisht varfërinë tonë shpirtërore dhe të pikëllohemi për mëkatin tonë. Le të kërkojmë të qëndrojmë të pastër në zemër dhe tërësisht të përkushtuar ndaj Zotit, në mënyrë që…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
Comments