Uncategorised

Mund ta fitoni betejën sot

Sepse mendja e mishit është vdekje (arsyetimi pa Frymën e Shenjtë), por mendja e Frymës (Shenjtë) është jetë dhe (shpirt) paqe (tani dhe përgjithmonë). – Romakëve 8:6

Ne jemi në mes të një lufte. Është luftë shpirtërore dhe ne luftojmë kundër sunduesve të përbotshëm të errësirës së kësaj jete, kundër frymërave të liga (Efesianëve 6:12). Kemi nevojë të kemi mendjen e Frymës së Shenjtë për të fituar betejën.

Fatkeqësisht, ka shumë besimtarë që veprojnë me mendjen e mishit. Unë dua të jetoj në një mënyrë që mund të ndryshojë botën tonë, më pas duhet të ndalojmë së jetuari në mish dhe të jetojmë në Frymë.

Të gjithë kemi nevojë që vazhdimisht të përshtatemi për të vendosur dëshirat tona të mishit nën kontrollin e Frymës së Shenjtë dhe të mos lejojmë emocionet apo mendjen tonë të na drejtojnë. Shkrimi shpjegon që Fryma nis luftën kundër mishit dhe mishi nis luftën kundër Frymës. Janë vazhdimisht antagonistë me njëri-tjetrin.

Është luftë! I ligu na urren dhe ai vazhdimisht punon, për t’u siguruar që t’i dorëzohemi mishit.

Së fundmi, ju vendosni kush fiton në jetën tuaj. Lajmi i mirë është që nuk keni përse të bëheni subjekt i mishit tuaj. Mund të jetoni në Frymë, duke e sjellë mishin në një linjë me vullnetin e Tij. Mund ta fitoni betejën sot!

Lutje

Perëndi, unë dua të fitoj betejën. Dua të kem mendjen e Frymës së Shenjtë, që është jetë dhe paqe. Unë zgjedh Frymën Tënde sot. Më ndihmo ta sjell mishin tim në një linjë me vullnetin Tënd.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  Pyetjet në kohën e vështirësiveNë çdo kohë që ndodh një fatkeqësi natyrore, është e kuptueshme që të vijnë në mendje pyetje të mëdha  për gjëra të tilla si jeta, vdekja dhe pse jemi këtu. Madhësia e vdekjes dhe shkatërrimit të shkaktuar nga tërmete, zjarre, tsunami ose përmbytje zhvendos mendimet tona normale të përditshme, duke…
  Tags: të, në, dhe, që, uncategorised
 • 85
    Pas një pauze pandemike, me datën 16 tetor, me Kori Siparantum do të udhëtojmë për në Kroaci. Do të jemi pjesë e garës ndërkombëtare të muzikës korale; XII. International Choir Competition “The Golen Lime of Tuhelj” – Kroaci. Siparantum do të përfaqëson Republikën e Kosovës për herë të parë…
  Tags: të, në, dhe, uncategorised
 • 70
  95 vjet nga vrasja e Luigj GurakuqitLuigj Gurakuqi ishte veprimtar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet, arsimtar, tekstolog, gjuhëtar, diplomat, deputet dhe Hero i Popullit shqiptar. Ai shkroi deklaratën e Pavarësisë së Shqipërisë. Dora e tij shkroi alfabetin e miratuar nga Kongresi i Manastirit. Është një nga personalitetet më…
  Tags: të, në
 • 69
  Çfarë po i thotë Zoti botës përmes Coronavirusit?Kjo ishte tema e tre programeve që u regjistruan kësaj jave në valët e Radio 7. Këtu janë disa pyetje dhe përgjigje nga programet. Ju lutemi merrni kohë për të shikuar këto vargje dhe t'i lexoni ato me zë të lartë për të përfituar për veten dhe familjen tuaj. Zoti…
  Tags: të, dhe, në
 • 55
  Sot në Madrid ekspozita e artistit nga Kosova Petrit HalilajEkspozita e Petrit Halilajt, me titull: Një korbi dhe uraganët që nga vendet e panjohura rikthejnë erëra të njerëzve të dashuruar, hapet sot në Madrid për publikun. Artisti kosovar Petrit Halilaj ka paraqitur ekspozitën e tij të parë personale në Spanjë, me titull: Një korbi dhe uraganët që nga vendet…
  Tags: të, dhe, në, që, është
Comments