Inkurajime

Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!

Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “

Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave të Apostujve. Kishte disa mosmarrëveshje, madje dhe ndarje, në kishë, gjë që bëri të mblidhet këshilli i Jeruzalemit, i cili duhet të merrte disa vendime, në lidhje me paganët që po vinin në kishë. Ajo që më pëlqen, është se ata patën gjithë këtë diskutim dhe konkluzioni ishte ky: “na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve.” Më pëlqen kjo frazë. Kjo pamje e besimtarëve të mbledhur së bashku, për të diskutuar mosmarrëveshjet e tyre, duke e ditur se duhet të arrinin në një konkluzion. Dhe konkluzioni në të cilin arritën, ishte i drejtuar nga puna e Frymës së shenjtë në atë grup.

Thjesht mendoj për situata në të cilat jam gjendur dhe për marrëdhënie të ndryshme me ndjekës të tjerë të Krishtit. Mund të kenë qenë në martesë, me gruan time, në familje, në kishë, në udhëheqësinë e kishës. Ne duhet të marrim vendime dhe është e rëndësishme që kur marrim vendime, të mblidhemi së bashku, të ndajmë atë që shohim, atë që ndjejmë bazuar tek Fjala e Perëndisë, të ndajmë mendimet tona dhe pastaj të shkojmë në lutje tek Perëndia dhe t’i kërkojmë Frymës së shenjtë të sjellë një konsensus midis nesh dhe të na ndihmojë të ecim përpara. Ne duam të arrijmë në një pikë ku mund të themi: “Ne mendonim të gjithë ndryshe kur filluam diskutimin, dhe duam të arrijmë në pikën ku të mund të themi se na duket mirë Frymës së shenjtë dhe neve, që ta bëjmë këtë.”

Kështu,  nëse jeni në një situatë ku ju dhe disa ndjekës të tjerë të Krishtit, nuk keni rënë dakord për dicka dhe duhet të arrini në një konsensus, unë do t’ju inkurajoja që të kalonit kohë në Fjalë së bashku, të lejoni që Fryma e Perëndisë, përmes Fjalës së Perëndisë, të drejtojë bisedat tuaja, të kaloni kohë në lutje, madje edhe të agjëroni, para Tij, dhe të luteni që Zoti, përmes Frymës së Tij, të sjellë konkluzionin e dëshiruar. Nëse jeni në një situatë të tillë tani, ose në të ardhmen, kur të mendoni për vendimet që duhet të merrni bashkë me ndjekësit e tjerë të Krishtit, duhet të punoni në Fjalë, dhe të punoni në lutje dhe në agjërim, dhe në komunitet, që të arrini në një konkluzion që do t’ju bëjë të thoni se ju duket mirë Frymës së shenjtë dhe juve që e bëtë atë gjë.

 Tani, le të lutemi për këtë. Perëndi, unë lutem për mosmarrëveshjet, madje edhe ndarjet e mundshme, që vijnë në mënyra të ndryshme në jetën e njerëzve si në familje, apo në kishë, tani, ose në të ardhmen dhe për vendimet që duhet të merren. Zot, ne duam të të nderojmë Ty. ne duam të të lavdërojmë Ty. Ne duam të të bindemi Ty. Ne duam të dallojmë atë që është e urtë dhe e mirë, kur marrim vendime në jetën tonë, në familjen tonë dhe në kishën tonë. Kështu, ne lutemi që të na ndihmosh. Ne lutemi për konsensus të drejtuar nga Fryma e shenjtë. Ne lutemi që Ti të bekosh kohën tonë në Fjalën Tënde dhe kohën kur kërkojmë fytyrën Tënde, për të na sjellë në një konkluzion si ky që lexojmë tek kapitulli 15 i Veprave e Apostujve. Kështu, ne të mund të themi se na duket mirë Frymës së shenjtë dhe neve, që e bëmë këtë. Ne lutemi që Ti të na shenjtërosh. Na ndihmo të rritemi më shumë në ngjashmëri me Krishtin, gjatë marrjes së vendimeve tona. na ndihmo të jemi më të ndjeshëm ndaj Frymës Tënde dhe të fortë në Fjalën Tënde. Lutemi të na ndihmosh që të marrim vendime të urta, që drejtohen nga Fryma Jote, në jetën tonë, në familjen tonë dhe në kishën tonë. Në emër të Jezusit ne lutemi, Amen.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Pse themi Gëzuar Krishtlindjen!Sot, ka të krishterë të cilët besojnë se të qenit njeri i mirë është rruga drejt shpëtimit. Ata nuk e ndjejnë se kanë nevojë për dikë që t’i shpëtojë sepse mëkatet e tyre janë shumë të vogla. Mjafton që shkojnë në kishë dhe nuk kanë bërë kurrë mëkate “të mëdha”.…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 100
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 100
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 100
  Sakrifica e AbrahamitBesimi ynë forcohet kur i bindemi Perëndisë në situata sfiduese. Zanafilla 22:1-24 Ndonjëherë t’i bindesh Perwndisw nuk është e lehtë. Sa herë që përballeni me një thirrje të vështirë, kujtoni Abrahamin. Në pasazhin e sotëm, atij iu dha një nga sprovat më të mëdha të regjistruara në Bibël, megjithatë ai…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 100
  Bindja hap portat e Qiellit!Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më sipër, ai thotë: “Po të themi se jemi pa mëkat, gënjejmë vetveten dhe e vërteta nuk është në ne.” (1:8). Ekziston një dallim i…
  Tags: të, dhe, që, në, inkurajime
Comments