Informacione

Natyropatia- Këshilla të rëndësishme!

Natyropatia është një bashkësi disiplinash plotësuese e mjekësisë zyrtare e njohur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë duke përfshirë homeopatinë apo osteopatinë akupunkturën.
Arben Gjoni, mjeku natyropat i diplomuar në Itali gjatë një interviste për TV7 Albania ndau disa këshilla të rëndësishme që lidhen me konsumimin e ushqimit por edhe informacione të rëndësishme që lidhen me mënyrën e të jetuarit.
-Nëse zgjoheni në mëngjes dhe jeni të uritur, duhet të konsumoni proteina. Zgjedhja se çfarë konsumoni nga këto proteina, mbetet e juaja. Mund të merrni avokadon, arra ,vezë apo proshutë. Kur keni shumë uri do të thotë që keni shumë acid në stomak, nëse konsumoni lëng, do të shkaktojë skuqje stomaku, fryrje e probleme të tjera.
-Nëse nuk keni uri, mund të konsumoni për mëngjes, buke me mjaltë apo gjalp me reçel(tek karbohidratet)Nëse nuk keni uri, mund të konsumoni karbohidrate.
-Sa i përket trahanasë, është bukë me bukë. Trahanaja është e shijshme dhe nuk krijon probleme në organizëm. Mund të konsumohet shumë mirë nëse dëshiron të biesh nga pesha pasi nuk ka vlera ushqyese. Sa i përket tërshërës(drithëra)kanë fibra insolubile të patretshme. Kur konsumoni tërshërë, ajo ju shkakton dëm në zorrën e holle apo të trashë sidomos tek fëmijët janë shumë të rënda e dëmtojnë sistemin imunitar.
-Konsumimi i ujit. Nëse një person është 45 kg( është i dobët) ka kockën e hollë, me zor qëndron në këmbë. Nëse ky person konsumon 3 litra ujë në ditë (siç rekomandohet), ai do t”i nxjerrë të gjitha mineralet dhe do të sëmuret shumë shpejt. Konsumimi i ujit është specific për personin, në varësi edhe të punës që bën. Nësë një person kryen një punë të lodhshme e ku djersin, në këtë rast duhet të konsumojë sa më shumë ujë. Pra, duhet parë në tërësi individi e më pas të marrë rekomandimin sesa litra ujë është më mirë për të.
-Ajo që bën një natyropat është një check up natyropatik që tregon anën funksionale, jo anën patologjike. Janë dy këndvështrime të ndryshme të individit. Ana funksionale përkthehet në mostretje të mirë të ushqimeve(në rastin e stomakut) por nuk kam asnjë sëmundje stomaku. Kjo tregon mosfunksionim të mirë të stomakut. Këtë e bën natyrapatia. Ndërsa mjekësia zyrtare(allopatia) nuk e bën dot këtë punë sepse merret me sëmundjen.
-Të paktën një herë në jetë duhet të kryhet një vizitë tek natyrapati. Nëse dëshironi të bëni si mënyrë për të kontrolluar vetveten, atëhere mund të kryeni kontrolle të vazhdueshme. Në bazë të vlerës që i jep jetës, kryen edhe kontrollet.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Komplikacionet e gripit tek fëmijëtKomplikacionet e gripit tek fëmijët, mjekja ndan këshilla të rëndësishme për prindërit Gripi paraqet një sëmundje akute të rrugëve të frymëmarrjes të cilën e shkakton virusi i influencës të tipit A dhe B, që zakonisht paraqitet në numër të madh ose në formë epidemie gjatë periudhës së dimrit. Në këtë…
  Tags: të, në, informacione
 • 100
  Alergjitë stinore-kur duhet të drejtoheni tek mjeku?Me ndryshimin e stinëve, por sidomos në pranverë kur lulëzojnë bimët, ndodh një fenomen natyral, ku re të padukshme të poleneve ndjekin rrymat e ajrit dhe përhapen në atmosferë në distanca të largëta prej shumë kilometrash nga vendburimi i tyre. Polenet mund të depozitohen nga pak kudo, madje edhe në…
  Tags: të, në, informacione
 • 97
  Zbulime të reja në IzraelDalin në pah të tjera zbulime arkeologjike në muret rrethuese të qytetit të vjetër të Jeruzalemit. Bëhet fjalë për një Kanal rrethues më shumë se një mijë vjeçar që mbushej me ujë dhe përdorej si mbrojtje për muret e qytetit. Së bashku më të janë gjetur edhe shenja duarsh. Drejtuesi…
  Tags: të, në, informacione
 • 96
  Si të kemi përkushtimin e duhur ndaj familjes?Prindërimi le gjurmë të pakorrigjueshme te fëmijët. Një prind shembullor dhe i përkushtuar, është jo vetëm fat dhe model për fëmijën, por edhe motiv dhe inspirim për të ndërtuar mbarë edhe ai nesër, familjen e tij të ardhshme. Sa të përkushtuar duhet të jemi ndaj familjes? Sa kohë duhet t”i…
  Tags: të, informacione
 • 96
  Një trup i shëndoshë në një mendje të shëndoshë- rekomandime të rëndësishmeQë të gezoni një mirëqënie të mirë nuk do të thotë që vetëm të ushqeheni mire. Por, të ushqyerit, stërvitja, gjumi, stresi apo marrëdhëniet e ndërtuara janë aspekte të jetës që kërkojnë kujdes të veçantë. Taylor Cwiertniewicz, infermiere e lartë e specializuar për kujdesin familjar në Kaliforni të Shteteve të…
  Tags: të, informacione
Comments