Mesazh

ndiqni standardin e Perëndisë, jo të botës

Lum njeriu që nuk ecën sipas këshillës së të pabesve, që nuk ndalet në rrugën e mëkatarëve dhe nuk ulet bashkë me tallësit. – Psalmeve 1:1

Të jetojmë me moralin e shoqërisë, na dikton zgjedhjet që bëjmë duke nisur që nga bisedat, mënyrën si vishemi, çfarë lexojmë dhe programet televizive që ndjekim. Ka të bëjë gjithashtu edhe me nivelin e integritetit me të cilin jetojmë, ndërveprojmë me të tjerët dhe sjelljen tonë në nivel profesional.

Si të krishterë, kemi nevojë të inkurajojmë njëri-tjetrin për të jetuar me standardin e Perëndisë dhe t’i rezistojmë tërheqjes së botës. Një citat i njohur ofron një këshillë të mirë: “Kujdes nga mendimet, sepse kthehen në fjalët tuaja. Kujdes nga fjalët, sepse kthehen në veprime. Kujdes nga veprimet, sepse kthehen në zakone. Kujdes nga zakonet, sepse kthehen në karakter. Kujdes nga karakteri, sepse kthehet në fat.”

Një nga dhuratat më të mëdha që Perëndia i bëri njeriut, është vullneti i lirë për të zgjedhur. Nëse duam të shijojmë bekimet që Ai ka për ne, duhet të zgjedhim një mënyrë jetese që i përshtatet Fjalës së Tij, jo zgjedhje që vazhdimisht reflektojnë vlerat e ulëta të shoqërisë.

Ju nxis të merrni një vendim për t’i shërbyer Perëndisë plotësisht, duke e vendosur Atë të parin në çdo gjë.

Lutje

Perëndi, unë nuk dua të jetoj me standardin e botës. Të vendos Ty të parin në jetën time, sepse e di që rrugët e tua janë më të mirat.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Çelësi për të kapërcyer çdo frikë që keniTë gjithë përjetojnë frikë në jetën e tyre. Ka frikëra të mëdha, për të cilat jemi të vetëdijshëm, por edhe të vogla, të cilat as që nuk e dimë se i kemi. Unë kam mësuar se është shumë e rëndësishme të kuptojmë se çfarë është frika dhe se si punon…
  Tags: të, që, në, mesazh
 • 96
  Si të studiosh Biblën?Nëse dëshironi që të shihni ndryshime në fusha të jetës suaj, mësoni se si ta studioni vërtet Biblën. Përse duhet ta studioj Biblën? Bibla nuk është libër i zakonshëm. Fjalët brenda faqeve të Tij janë si një ilaç për shpirtin tuaj. Ato kanë fuqinë të ndryshojnë jetën tuaj, sepse në…
  Tags: të, që, në, mesazh
 • 96
  vendimet e vështiraSepse ne nuk kemi një kryeprift që nuk mund të vuajë bashkë me dobësitë tona, por që u tundua në të gjitha njësoj si ne, por pa mëkat. – Hebrenjve 4:15 Është e rëndësishme të marrim vendimet e duhura, veçanërisht në mes të dhimbjeve, shkurajimit, acarimit dhe pështjellimit, kur zgjedhja…
  Tags: të, që, në, mesazh
 • 94
  Inkurajim në kohë të vështiraPlani i Perëndisë për t’u larguar nga acarimet e përditshme Nuk ka përse të jemi të mjerë, të acaruar dhe të palumtur, në periudha të vështira. Nëse ju dhe unë kemi jetuar në botë për një kohë të gjatë, kemi mësuar se ka edhe ditë që nuk shkojnë saktësisht ashtu…
  Tags: të, që, mesazh
 • 94
  Ta bësh martesën të funksionojëKordoni me tre fije është një pamje e fuqisë që zë vend, kur dy njerëz bien dakord për diçka që është në përputhje me vullnetin e Perëndisë për ta. Ka një fuqi shumë të madhe, kur dy njerëz bëhen një, në marrëveshje me njëri-tjetrin. Mund të keni shumë gëzim në…
  Tags: të, që, mesazh
Comments