Mesazh

ndiqni urtësinë e Perëndisë jo ndjenjat tuaja

Sepse Zoti jep urtësi; nga goja e tij rrjedhin njohuri dhe arsye. – Fjalët e Urta 2:6

Jeta nuk është më një aventurë kur lejojmë ndjenjat të udhëheqin. Ndjenjat ndryshojnë nga dita në ditë, nga ora në orë, nga momenti në moment. Ndjenjat na gënjejnë. Pra, nuk mund t’u besojmë ndjenjave tona.

Ne mund të zgjedhim, si ndjekës të Krishtit, që të shmangim emocionet false dhe të jetojmë me të vërtetën dhe urtësinë. Po jap një shembull:

Ndoshta e keni gjetur veten në një vend të mbushur me njerëz dhe jeni ndjerë sikur të gjithë po flisnin për ju. Kjo nuk do të thotë që ata kanë qënë duke folur për ju. Ndoshta ndiheni sikur askush nuk ju kupton, por kjo nuk do të thotë që është e vërtetë. Mund të ndiheni të keqkuptuar, të pavlerësuar apo edhe të keqtrajtuar, por kjo nuk do të thotë që jeni kështu. Janë thjesht ndjenja.

Duhet të jemi të pjekur, të disiplinuar, të vendosur të ecim në Frymë. Duhet një vullnet i vazhdueshëm për të zgjedhur gjërat e Perëndisë në vend të rrugëve tona.

Edhe pse ndonjëherë ne ndihemi të tejmbushur me emocione, nuk mund të lejojmë këto ndjenja të kontrollojnë dhe prishin jetën. Mund të zgjedhim të ndjekim të vërtetën, urtësinë e perëndishme, njohurinë dhe kuptimin.

Lutje

Perëndi, ndjenjat e mia shpesh shkojnë kundër urtësisë Tënde dhe përpiqen të vendosin për mua, por nuk do t’i lejoj të shkatërrojnë jetën time. Më udhëhiq me të vërtetën Tënde që unë të qëndroj i lidhur me Ty dhe të mos kontrollohem nga ndryshimi i vazhdueshëm i emocioneve të mia.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Lërini mënjanë rrugët tuaja të vjetraArsyeja që disa të krishterë nuk e ndiejnë paqen dhe gëzimin e Zotit është se ata jetojnë ende në mënyrat e tyre të vjetra të kësaj bote. Efesianëve 4:17-24 Duket se në një botë me prosperitet dhe bollëk, do të kishte kënaqësi të madhe, por  ndodh e kundërta. Pse ka…
  Tags: të, mesazh
 • 100
  Të ecësh përmes kohëve të errëtaA keni shkuar ndonjëherë gjatë leximit në faqen e fundit të librit sepse thjesht nuk mund të prisnit për përfundimin? Kjo është shpesh ajo që ne dëshirojmë të bëjmë në jetën tonë, veçanërisht në sezone të vështira. Ne duam të dimë kur do të marrë fund vuajtja jonë. Por vetëm…
  Tags: të, mesazh
 • 96
  Hiri i Vetëkontrollit...Kur Krishti banon brenda teje, ti ke të vërtetën, mirëbesimin dhe integritetin. Prandaj, kur vjedh nga të tjerët, po i vjedh vetes vetë karakterin e Krishtit. “Nxiti gjithashtu të rinjtë që të jenë të matur, duke e nxjerrë në çdo gjë veten tënde si shembull veprash të mira, duke treguar…
  Tags: të, mesazh
 • 96
  një jetë me displinë, sjell paqen e PerëndisëPor çdo ndreqje aty për aty, nuk duket se sjell gëzim, po hidhërim; por më pas u kthen një fryt të paqshëm drejtësie atyre që janë ushtruar me anë të saj. – Hebrenjve 12:11 Shumë gjëra garojnë për burimet tona të kufizuara të vëmendjes, energjisë dhe kohës. Unë i ankohesha…
  Tags: të, mesazh
 • 95
  BESIM I SPROVUARNë Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një…
  Tags: të, mesazh
Comments