Inkurajime

Nga koha e mbjelljes në të korra

Çdo gjë ka stinën e vet, çdo situatë ka një kohë nën qiell. – Predikuesit 3:1

Predikuesit 3:1 na thotë që ka një stinë për çdo gjë. Nuk jetojmë të gjithë në të njejtën stinë në të njejtën kohë. Do të ketë kohë kur dikush po shijon të korrat kur ju jeni akoma në kohën e mbjelljes. Në këto kohë, mbani mend që ata duhet të kalonin përgjatë një stine të mbjellash sikurse edhe ju tani.

Koha e mbjelljes përfaqëson të mësojmë vullnetin e Perëndisë. Sa herë që zgjedh vullnetin e Perëndisë në vend të vullnetit tim, unë po mbjell një farë të mirë që do të sjellë të korra në jetën time.

Midis kohës së mbjelljes dhe të korrave, ka një kohë pritje. Rrënjët thellohen, duke gërrmuar shtegun e tyre përmes tokës. Kërkon kohë që kjo të ndodhë, dhe kërkon vend në nëntokë. Mbi tokë, duket sikur asgjë nuk po ndodh.

Mbasi të mbjellim fara të bindjes, ndihemi sikur asgjë nuk po ndodh, por gjithçka po ndodh përbrenda, aty ku nuk mund ta shohim. Sikurse edhe fara që në fund hedh hov me një lulëzim të bukur të gjelbër, fara jonë e bindjes do të lulëzojë në të korra të mrekullueshme të asaj që Perëndia ka planifikuar për jetët tona.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  BuzëqeshNë të vërtetë po ju them: në qoftë se nuk ktheheni dhe nuk bëheni si fëmijët e vegjël, ju nuk do të hyni fare në mbretërinë e qiejve ( Mateu 18:3) Për vite me rradhë Nënë Tereza, ju dedikua tërësisht personave të dëshpëruar që jetonin në Kalkuta. Ajo punoi në mes…
  Tags: të, që, në, inkurajime
 • 96
  Prezenca e Zotit e bind njeriun!Në pjesën e Torës të kësaj jave, Moisiu fillon të udhëzojë Izraelin në lidhje me sakrificat dhe ofertat e ndryshme. Mund të thuhet shumë për këto, por në këtë artikull do të diskutohet vetëm një fjalë. Në vargjet e para  të Levitikut lexojmë: “Në rast se oferta e tij është…
  Tags: të, në, një, që, inkurajime
 • 95
  Kur troket depresioniNë ankth kërkova Zotin, dhe Zoti m’u përgjigj dhe më çoi larg. Psalmi 118:5 Autoritetet e shëndetit mendor thonë se në çdo kohë të paktën 17 % e popullatës është duke u sfiduar me depresionin. Nëse kjo është e vërtetë dhe unë nuk kam asnjë arsye për ta dyshuar këtë gjë,…
  Tags: të, që, një, inkurajime
 • 94
  Sakrifica e AbrahamitBesimi ynë forcohet kur i bindemi Perëndisë në situata sfiduese. Zanafilla 22:1-24 Ndonjëherë t’i bindesh Perwndisw nuk është e lehtë. Sa herë që përballeni me një thirrje të vështirë, kujtoni Abrahamin. Në pasazhin e sotëm, atij iu dha një nga sprovat më të mëdha të regjistruara në Bibël, megjithatë ai…
  Tags: të, që, në, inkurajime
 • 94
  Ecni në atë që Zoti ka për ju.A ju duket se ditëlindjet vazhdojnë të ikin gjithnjë e më shpejt, vit pas viti? Natyrisht, kjo do të thotë se herët a vonë, nëse jetojmë mjaftueshëm, secili prej nesh do të plaket. Unë, dua të bëj më të mirën e viteve të mia. Shpresoj se ajo që thotë Psalmi 92 për…
  Tags: të, në, inkurajime
Comments