Inkurajime

“Oh, po ta kisha ditur, do të kisha bërë diçka ndryshe.”

Fjalët e urta, kapitulli 1, vargu 7, vërtet përmbledh gjithë librin. Bibla thotë: “Frika e Zotit është fillimi i njohjes; por njerëzit e pamend përçmojnë diturinë dhe arsimin.” Ky varg bën të qartë temën që jehon përgjatë gjithë Fjalëve të urta. Adhurimi me frikën e Zotit, con në diturinë e dhënë nga Zoti. Ne të gjithë kemi nevojë për dituri, sepse nuk jemi të ditur. Mendoni për këtë. Neve na mungon njohuria për gjëra të ndryshme. Sa herë themi: “Oh, po ta kisha ditur, do të kisha bërë diçka ndryshe.” Ne rritemi në dituri, kur kemi njohuri, kur kemi pikpamje. Ndonjëherë marrim vendime të të urta, sepse mendojmë: “Ah, nuk e dija se kjo gjë do të ndikonte tek ky person.” Nuk kemi menduar se cfarë do të ndodhë si rezultat i dickaje. Na mungon perspektiva.

Shpeshherë, neve na mungon përvoja. ndonjëherë na mungon dituria, sepse nuk kemi qenë në një situatë të tillë më parë, dhe mendojmë: “Oh, tani që e kam kaluar këtë, do t’i bëj gjërat ndryshe herën tjetër.”  Kështu, rritemi në dituri. Neve na mungon njohuria, perspektiva, përvoja dhe realiteti është se Perëndia është i gjithëdijshëm, Ai ka perspektivë të pakufijshme, përvojë të pakufijshme, kështu që, nëse duam dituri, ajo fillon me adhurimin e Perëndisë.  Dituria fillon duke i mbajtur sytë tek Perëndia dhe Fjalët e urta, kapitulli 1 thotë: “Të kemi frikën e Zotit. Ta nderojmë Atë. T’i përulemi Atij. Ta duam Atë. Të dridhemi para Tij, duke kuptuar se kush jemi ne, në krahasim me Të. Frika e Zotit është fillimi i njohjes.” Kështu, ne lutemi:

Perëndi, na ndihmo të kemi frikën Tënde, na ndihmo të rritemi në frikën tënde, në nderimin për Ty, dhe në të kuptuarit e faktit se kush je Ti. Na ndihmo të rritemi në përulësi në jetën tonë, sepse ne e dimë se nuk kemi njohuri, ne nuk kemi perspektivë, ne nuk kemi përvojë. Ne kemi nevojë të të njohim Ty, të kemi perspektivë, për të kapërcyer gjërat që vijnë në jetën tonë. Ne kemi nevojë për Ty dhe dridhemi kur mendojmë se mund të ecim në jetë, të marrim vendime, të drejtojmë jetën tonë dhe familjen tonë, të ndarë prej teje. Ne, me frikë para Teje, lutemi që Ti të na japësh dituri dhe ne besojmë, o Perëndi, se ky është fillimi i diturisë. Frika jote. Kështu, ne lutemi që të na ndihmosh të rritemi në frikën Tënde dhe gjatë këtij procesi, na ndihmo të rritemi në diturinë Tënde, në cdo aspekt të jetës sonë. Ne emër të Jezusit ne lutemi, Amen.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 92
  Të jesh i drejtë në një botë të padrejtë!Fjalët e urta 2:6-11 janë vargje shumë të pasur. Ata na tregojnë se si Perëndia jep dituri dhe se cfarë ndodh në jetën tonë, si rezultat i kësaj. Kështu, unë dua t’u lexoj këto vargje dhe pastaj, të lutemi përmes këtyre vargjeve, për jetën tonë. Pra, Fjalët e urta 2:6-11. “Sepse…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 92
  Ecni në atë që Zoti ka për ju.A ju duket se ditëlindjet vazhdojnë të ikin gjithnjë e më shpejt, vit pas viti? Natyrisht, kjo do të thotë se herët a vonë, nëse jetojmë mjaftueshëm, secili prej nesh do të plaket. Unë, dua të bëj më të mirën e viteve të mia. Shpresoj se ajo që thotë Psalmi 92 për…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 92
  BESIM I SPROVUARNë Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 91
  Mbështetuni tek BurimiÇdo nevojë është një mundësi për t’i besuar Perëndisë dhe për të zbuluar se Ai siguron me të vërtetë. 1 Mbretërve 17:8-16 Askujt nuk i pëlqen të jetë në nevojë. Por nga këndvështrimi i Zotit, ajo situatë është e dobishme për shpirtin. Kur flluska jonë imagjinare e sigurisë çahet, zbulojmë…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 90
  Nuk je më kurrë vetëm.Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen”.–Mateu 28:20 Mund ta quani si eksperimentin përfundimtar në distancimin shoqëror. Në vitin 1934, admirali Richard Byrd qëndroi për pesë muaj vetëm në një kasolle me një dhomë të vetme në Antarktidë, e mbuluar nga dëbora, në…
  Tags: të, në, inkurajime
Comments