Mesazh

Paqebërësit

Edhe pse mëkatet dhe shkeljet tona u paguan në kryq, mëkati ynë ende e trishton Frymën e Shenjtë, prandaj duhet të kujtojmë vazhdimisht varfërinë tonë shpirtërore dhe të pikëllohemi për mëkatin tonë. Le të kërkojmë të qëndrojmë të pastër në zemër dhe tërësisht të përkushtuar ndaj Zotit, në mënyrë që të mund të jemi paqebërës (shih Mateu 5:9). Paqja nuk do të vijë derisa të ketë pastërti. Pse? Sepse rruga e Perëndisë për paqen e përhershme është nëpërmjet pastërtisë, jo kompromisit. Konflikti nuk mund të zgjidhet  nëse e Vërteta nuk ekspozon mëkatin dhe na çon drejt drejtësisë. Vetëm atëherë mund të kemi paqe që zgjat.

Dhe oh, çfarë paqeje! Paqja e Perëndisë është paqe përtej çdo zgjuarsie;  e bollshme dhe me tepricë  në mënyrë që t’ua dhurojmë të tjerëve. Kjo do të thotë të jesh paqebërës—të jesh në gjendje të dhurosh paqen që kemi marrë tashmë.

Dikur,të gjithë ishim armiq të Perëndisë, në rebelim kundër Krijuesit tonë dhe vullnetit të Tij të përsosur, të shenjtë dhe të mirë. Por Jezusi na pajtoi me Perëndinë nëpërmjet gjakut të Tij të derdhur në kryq. Vetëm nëpërmjet atij gjaku kemi paqe me Perëndinë dhe paqen e Tij. Kur të përjetojmë një miqësi të tillë me Perëndinë dhe u japim nga paqja  e Tij njerëzve përreth nesh – kur bëhemi paqebërës – reflektojmë Atin tonë qiellor dhe tregojmë se jemi  fëmijët e Tij, bebja e syrit të Tij.

Lutje: Atë, ndërsa unë ndjek pastërtinë dhe drejtësinë, bëj që tu sjell paqe të vërtetë atyre që Ti i vure në rrugën time. Më ndihmo ti drejtoj drejt teje o At në mënyrë që të restaurojnë marrëdhënien me Ty dhe me njerëzit e tjerë. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

Lum ata që pėrpiqen për paqen, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë.- Mateu 5:9

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Ktheji vështirësitë në mundësiÇdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton. Ndërsa i…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 100
  Beteja e padukshme...Tani për tani, një luftë e padukshme po ndodh. Po zhvillohet një betejë shpirtërore dhe ne jemi në mes të saj. Pali shkroi: “Sepse lufta jonë nuk është kundër mishit dhe gjakut, por kundër sundimtarëve, kundër autoriteteve, kundër fuqive të kësaj bote të errët” (Efesianëve 6:12). Jakobi shkroi:  Nënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 100
  Fokusi në jetëKur të kuptojmë se armiku është dinak dhe se ai na sulmon nga shumë këndvështrime të ndryshme, do të jemi në gjendje të mbrohemi më mirë. Ndoshta martesa juaj është bërë e vështirë ose po përballeni me probleme financiare. Ndoshta  keni ndaluar së shkuari në kishë sepse jeni lënduar nga…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 100
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 98
  Urtësia e pritjes për kohën e ZotitGjatë kohërave të vështira është e lehtë të pyesësh veten pse Zoti po kërkon kaq shumë kohë për të sjellë lehtësim. Ashtu si psalmisti, ne i thërrasim Perëndisë “nga thellësia” për ndihmë (Psalmi 130: 1), por me kalimin e kohës, ne mund të tundohemi t’i marrim gjërat në duart tona.  …
  Tags: të, në, dhe, mesazh
Comments