Inkurajime

Paqja e përsosur!

Në vitin 1970, punova për një kompani telefonike në Sidnei të Australisë. Kisha pak muaj që isha shpërngulur dhe kisha me vete vetëm 100 dollarë para hua në xhep. Shefi i kompanisë telefonike e dinte gjendjen time. Ndaj një ditë, erdhi tek unë dhe më tha, “Majkëll, mund të të bëj një pyetje personale? Më thuaj – pse dukesh kaq në paqe dhe i kënaqur? Nuk ke pothuajse asgjë. Thjesht mbijeton. Megjithatë, nuk ankohesh kurrë; as dukesh i shqetësuar; por duket se je në paqe.”

“Jam në paqe,” u përgjigja. “Sepse e di se Zoti është përgjegjës për të gjitha rrethanat e jetës sime. Kur e pranova Jezusin si Zot të jetës sime, ia dorëzova gjithçka – planet dhe qëllimet e mia, financat e mia, rrethanat e mia, madje edhe shqetësimet dhe ankthin tim. ia dorëzova të gjitha Atij dhe në këmbim të kësaj, Ai më më dha paqe”.

Shefi im u mendua për një moment, pastaj tha diçka që më trishton edhe sot e kësaj dite: “Nuk mund ta bëj këtë, Majkëll. Nuk mund t’ia dorëzoj askujt vullnetin tim.” Pata një sërë bisedash me këtë njeri ndërsa punoja në kompaninë telefonike. Mësova se ai e njihte Ungjillin e krishterë dhe herë pas here shkonte në kishë – por kurrë nuk ia kishte dorëzuar jetën Zotit. Ai nuk ishte i gatshëm ta vendoste Perëndinë në krye të jetës së tij.

Ai pa me sytë e tij se dorëzimi në Krishtin, kishte sjellë paqe në jetën time – një paqe që e tejkalon të kuptuarit, një paqe që ai vetë nuk mund ta kuptonte. Ndonëse e donte atë paqe, ai refuzoi të paguante çmimin e dorëzimit të tij te Perëndia.

Vetëm Jezusi mund t’ju japë atë paqe dhe është falas—nuk mund ta fitoni ose ta blini. Por për të marrë këtë dhuratë falas, duhet të dorëzohesh. Duhet të dorëzoheni dhe ta lini Jezusin të marrë kontrollin e jetës suaj. Duhet të dorëzoni armët tuaja.

Lutje: Atë Qiellor, e di se e vetmja rrugë drejt paqes hyjnore është të dorëzohemi Ty, Perëndisë së paqes. Më ndihmo të mos i rezistoj kurrë thirrjes Tënde për të dhënë gjithçka për Ty. Faleminderit për dhuratën e paqes Tënde. Në emër të Jezusit, lutem. Amen.

“Mëndjes që pushon te ti, ti i ruan një paqe të përsosur, sepse kjo ka besim te ti.” (Isaia 26:3).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 90
  Pse duhet të shkojmë në kishë?Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë. (Zbulesa 3:15) Nëse nuk jeni ndjerë kurrë sikur donit të hiqnit dorë nga kisha, mundësitë janë që a) nuk shkoni në kishë, nuk keni…
  Tags: të, në, një, nuk, dhe, inkurajime
 • 90
  Pyetja më e rëndësishme në botë!Pastaj u ktheva të shikoj tërë veprat që kishin bërë duart e mia dhe mundin tim për t’i kryer; dhe ja, të gjitha ishin kotësi dhe një kërkim për të kapur erën; nuk kishte asnjë përfitim nën diell.- Predikuesit 2 : 11 Ajo u kurorëzua Mis Amerika në kohën që po…
  Tags: të, për, në, dhe, një, më, inkurajime
 • 89
  5 mënyra për të respektuar marrëveshjet në marrëdhënie.Prandaj eja të bëjmë një besëlidhie midis teje dhe meje, dhe që ajo shërbeftë si dëshmi midis teje dhe meje” –Zanafilla 31:44 Ekziston një fjalë e vjetër që përdoret për të përshkruar angazhimin, si përkushtimi në martesë, dhe është kjo: besëlidhje. Një besëlidhje është më e fortë se një marrëveshje…
  Tags: të, një, dhe, për, në, inkurajime
 • 89
  Si të ribashkoni copëzat e një jete të thyer?Një grua e re më shkroi historinë e mëposhtme nga qelia e një burgu: Jeta ime ka qënë si të isha një shishe. Gjithmonë mendoja se  do të isha diçka e veçantë. Ndoshta do të përdoresha  për të mbajtur ndonjë ilaç të kushtueshëm, ose mund të përdoresha si një vazo…
  Tags: të, më, një, në, dhe, inkurajime
 • 88
  Mjaft patët frikë!Në vitin 1938, kur Bill dhe Majlldred Dillon po lundronin për në Angli për një shërbesë, u ngrit një stuhi dhe Majlldred u frikësua. Disa vite më parë ajo gati sa nuk humbi jetën e saj kur një tornado mori përpara qytetin e Fort Uejn në Indiana. Ajo u mbulua…
  Tags: në, të, më, dhe, për, nuk, një, inkurajime
Comments