Mesazh

përballja me zhgënjimin

Nënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7

Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.

Pjesë e shërbesës së Jezusit në tokë ishte të vajoste me Frymën e Shenjtë dhe të shpëtonte të gjithë të shtypurit nga i ligu. Njerëzit e zhgënjyer gjetën një shpresë të re kur njohën fuqinë e Jezusit. E njejta fuqi është në dispozicion edhe sot.

Përdorni atë fuqi për të mbrojtur veten kundër zhgënjimit duke u përqëndruar në Perëndinë, duke medituar mbi premtimet e Tij, duke rrëfyer Fjalën e Tij dhe duke ia nënshtruar veten dhe situatën tuaj Atij. Përmes Jezusit, mund të luftoni përpjekjet e armikut që ju vënë poshtë, duke e qortuar atë në mënyrë që ai të mos ju shkatërrojë dot.

Kur djalli bën një lëvizje drejt jush, ju mund të jeni të akorduar me Perëndinë frymërisht që të jeni në gjendje të dalloni çfarë ai po përpiqet të bëjë, rezistojini atij dhe bëjeni të largohet. Me fuqinë që Jezusi ju ka dhënë, ai nuk ka më zgjedhje përveçse të largohet.

Lutje

Perëndi, gjërat që më vënë poshtë dhe shkurajimet do të vijnë në rrugën time, por nuk do të qëndroj i zhgënjyer. Ndërsa qëndroj i akorduar me Ty, do t’i rezistoj djallit dhe do ta largoj atë për çdo herë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  PaqebërësitEdhe pse mëkatet dhe shkeljet tona u paguan në kryq, mëkati ynë ende e trishton Frymën e Shenjtë, prandaj duhet të kujtojmë vazhdimisht varfërinë tonë shpirtërore dhe të pikëllohemi për mëkatin tonë. Le të kërkojmë të qëndrojmë të pastër në zemër dhe tërësisht të përkushtuar ndaj Zotit, në mënyrë që…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 100
  Fokusi në jetëKur të kuptojmë se armiku është dinak dhe se ai na sulmon nga shumë këndvështrime të ndryshme, do të jemi në gjendje të mbrohemi më mirë. Ndoshta martesa juaj është bërë e vështirë ose po përballeni me probleme financiare. Ndoshta  keni ndaluar së shkuari në kishë sepse jeni lënduar nga…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 100
  Beteja e padukshme...Tani për tani, një luftë e padukshme po ndodh. Po zhvillohet një betejë shpirtërore dhe ne jemi në mes të saj. Pali shkroi: “Sepse lufta jonë nuk është kundër mishit dhe gjakut, por kundër sundimtarëve, kundër autoriteteve, kundër fuqive të kësaj bote të errët” (Efesianëve 6:12). Jakobi shkroi:  Nënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 100
  Ktheji vështirësitë në mundësiÇdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton. Ndërsa i…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 98
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
Comments