Mesazh

Përse një Perëndi i mirë lejon të ndodhin gjëra të këqija?

Çdo dhunti e mirë dhe çdo dhuratë e përsosur (falas, e madhe, e plotë) është nga lart dhe zbret nga Ati (që jep dritë) i dritave, pranë (të ndritshmit) të cilit nuk ka ndërrim (ulje apo ngritje) dhe as hije (si në eklips) ndryshimi. – Jakobi 1:17

Kur përjetojmë tragjedi të tmerrshme, përgjigjja e zakonshme është të inatosemi me Perëndinë. Njerëzit pyesin, “Nëse Perëndia është i mirë, i plotfuqishëm, dhe gjithë dashuri për ne, përse nuk i ndalon Ai gjërat që shkaktojnë dhimbje?” Megjithatë, ne e dime se sipas Fjalës së Perëndisë, e vërteta nuk është në Satanin, ai është gënjeshtar dhe ati i gënjeshtrave.

Lexoni Jakobi 1:17. Gjithçka e mirë vjen prej Perëndisë. Perëndia është i mirë dhe Ai nuk mund të jetë asgjë tjetër. Për më tepër, Ai nuk ndryshon. Ai është përsosmërisht i qëndrueshëm, besnik dhe i vazhdueshëm. Ai është i mirë, gjithmonë.

Është e qartë që Perëndia nuk i ndalon gjithmonë tragjeditë, dhe ne nuk e dimë gjithmonë përse gjërat e këqija ndodhin. E para e Korintasve 13:12 thotë: “…tani shoh pjesërisht (jo në mënyrë të përsosur)…” Duhet të mbajmë mend që besimi gjithmonë na kërkon të pranojmë pyetje pa përgjigje dhe duhet të arrijmë të jemi të kënaqur të njohim të Vetmin që di gjithçka dhe të vendosim besimin tonë tek Ai.

Lutje

Perëndi, unë ndoshta nuk do të kuptoj gjithmonë përse gjëra të këqija ndodhin, por unë e di që Ti je i mirë. Kur nuk e kuptoj përse, unë do të gjej ngushëllim në Ty.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 86
  DurimiPor në qoftë se ndonjërit nga ju i mungon urtia, le të kërkojë nga Perëndia, që u jep të gjithëve pa kursim, pa qortuar, dhe atij do t`i jepet. Jakobi 1:5 A je lutur ndonjëherë kështu, “ Perëndi, më jep durim, e ma jep tani”?  Ti ndoshta mund të ndihesh kështu…
  Tags: të, që, mesazh
 • 86
  Kur të duket se je gati të dorëzoheshPerėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Kur ka thėnė njė gjė, nuk do ta bėjė? Ose kur ka shpallur njė gjė, nuk do ta kryejė? Numrat 23:19 A ndihesh ndonjëherë se je gati të dorëzohesh? Një prej dëgjuesve na thoshte…
  Tags: të, nuk, mesazh
 • 86
  Mjerim dhe çlirim!E mbani mend kur ishit fëmijë dhe kishit bërë diçka të gabuar? Ju e dinit që kur të shkonit në shtëpi, do të përballeshit me prindërit dhe do të vuanit pasojat, ndaj edhe keni marrë rrugën më të gjatë për t’u kthyer në shtëpi, duke i tërhequr këmbët zvarrë. Keni…
  Tags: të, dhe, nuk, mesazh
 • 86
  Kur pritshmëritë e tua për martesën nuk përmbushen!Shërbëtori iu përgjegj: “Ndofta ajo grua nuk dëshiron të më ndjekë në këtë vend; a duhet ta çoj atëherë përsëri birin tënd nė vendin nga ke dalë?” Zanafilla 24:5 Ajo çfarë i shastis më shumë të sapomartuarit, është momenti kur kuptojnë se pritshmëritë e tyre nuk kanë për t’u realizuar të…
  Tags: të, që, mesazh
 • 86
  Premtimet e ZotitPër shkak se është e pamundur që Perëndia ynë i shenjtë të gënjejë, mund t’i besojmë plotësisht. Hebrenjve 6:10-20 A jeni ndjerë ndonjëherë sikur ka ndonjë premtim që Perëndia nuk e ka mbajtur? Nëse po, atëherë pasazhi i sotëm është për ju. Le të shohim tre gjëra që mund të…
  Tags: të, që, është, nuk, ai, mesazh
Comments