Inkurajime

Qëllimi më i madh i Bekimeve

Perëndia dëshiron të punojë nëpërmjet jush për të ndikuar në jetën e të tjerëve.

Psalmi 67:1-7

Është natyra e Zotit të bekojë. Megjithatë, ne duhet të kuptojmë se qëllimi i Tij përfundimtar përfshin shumë më tepër sesa thjesht lumturinë, mbrojtjen dhe prosperitetin tonë. Në fakt, nuk është kurrë qëllimi i Zotit që bekimet e Tij të përfundojnë me ne. Përkundrazi, Ai dëshiron që ato të rrjedhin te të tjerët si pjesë e planit të Tij për të gjithë tokën.

Siç mund ta shohim në Psalmin e sotëm, Zoti na bekon që shpëtimi, rrugët dhe drejtësia e Tij të jenë të njohura për të gjithë (v. 1-4, 7). Ai vepron gjithmonë me këtë pamje të madhe në mendje – edhe kur punon personalisht në jetën tonë individuale.

Zbulesa e kësaj të vërtete duhet të na mbushë me një ndjesi të mrekullueshme përulëse. Çdo besimtar ka një rol në ndihmën e të tjerëve që të njohin dhe kuptojnë të vetmin Zot të vërtetë. Çdo bekim që Ai jep jo vetëm që na sjell dobi neve personalisht, por synon gjithashtu të ndihmojë të tjerët.

Megjithatë, duhet të kemi parasysh se Zoti ndonjëherë nuk na i jep gjërat që duam, sepse ato nuk kontribuojnë në qëllimin e Tij më të lartë. Por nëse jemi të gatshëm t’i nënshtrohemi planeve të Tij, do të pozicionohemi për t’u përdorur  më shumë nga Ai.

Kur Zoti ju bekon, Ai jo vetëm që po bën diçka për ju; Ai gjithashtu po bën diçka brenda dhe nëpërmjet jush për të ndikuar në jetën e të tjerëve. Pyete Perëndinë se si mund t’i përdorësh bekimet e Tij për t’i drejtuar njerëzit drejt Tij.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Jini bujarë dhe të gëzuar!Secili të japë si ka menduar në zemër, as me keqardhje, as me detyrim, sepse Perëndia do dhurues të gëzuar. – 2 Korintasve 9:7 Si të krishterë, duhet të jemi bujarë, të japim gjithçka kemi, kurdo që mundemi. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me paratë, mund të japim ndihmë, inkurajim,…
  Tags: të, inkurajime
 • 100
  Si të ridrejtoheni kur keni dalë nga rruga e duhur?Hapat e njeriut i drejton Zoti, kur atij i pëlqejnë rrugët e tij. Por kur njeriu rrëzohet, nuk shtrihet për tokë, sepse Zoti e mban për dore.- Psalmi 37:23-24 A keni qenë ndonjëherë në makinë diku dhe keni marrë kthesën e gabuar? Ose ndoshta do merrnit  transportin publik dhe, të zhytur…
  Tags: të, inkurajime
 • 100
  Ai lëviz dhe malet!Ndërsa përballemi me sfida të ndryshme në jetë, ka një sërë arsyesh që mund të na ndalojnë të lutemi. Mund t’i themi vetes se jemi shumë të zënë për t’u lutur. Mund të mendojmë se mund ta zgjidhim problemin vetë. Ose mund të mendojmë se Perëndia nuk u përgjigjet lutjeve…
  Tags: të, inkurajime
 • 97
  Si të qetësoni zemrën tuaj?Një mëngjes, jo shumë kohë më parë, e nisa ditën si zakonisht duke lexuar pak nga Bibla dhe u luta. Por unë nuk isha e qetë në zemrën time. Ishte një nga ato rastet kur ndjeshesh i shqetësuar dhe të duket çdo gjë e pavlerë. E di mirë se çfarë…
  Tags: të, inkurajime
 • 97
  Bekimet e durimit!Kur arrijmë në destinacion, kuptojmë se bekimi më i madh ishte udhëtimi. Galatasve 6:9 Lev Tolstoit iu deshën gjashtë vjet (dhe të paktën shtatë drafte) për të shkruar librin “Lufta dhe Paqja”, por romani i tij tani konsiderohet si një nga kryeveprat më të mëdha letrare të të gjitha kohërave.…
  Tags: të, inkurajime
Comments