Inkurajime

Qëndroni në dashurinë e tij!

Dhe ne kemi njohur (kuptuar, dalluar, të ndërgjegjshëm, nga vëzhgimi dhe përvoja) dhe kemi besuar dashurinë, që Perëndia ka ndaj nesh. Perëndia është dashuri; dhe ai, që qëndron në dashuri, qëndron në Perëndinë dhe Perëndia në të. – 1 Gjoni 4:16

Letra e Parë e Gjonit 4:16 thekson që kemi nevojë të jemi të ndërgjegjshëm për dashurinë që Perëndia ka për ne. Është e thjeshtë të themi “Perëndia më do” pa kuptuar vërtet çfarë po themi. Njohuria e dashurisë së Tij nuk duhet të jetë një fakt biblik që ne e kuptojmë në mendjen tonë por një realitet i gjallë në jetën tonë.

Ky varg thotë “Perëndia është dashuri; dhe ai që qëndron në dashuri, qëndron në Perëndinë dhe Perëndia në të.”

Fjala qëndroni në këtë varg, do të thotë “banoni, jetoni.” Nuk po thotë vizitoni, por i referohet të qëndruarit.

Dashuria e Perëndisë nuk është thjesht një fakt për t’u mbajtur mend apo një ndjenjë kalimtare. Dashuria e Tij është këtu për të qëndruar. Nuk është vetëm për kohë të mira dhe në kohë të këqija të largohet; dashuria e Perëndisë gjithmonë qëndron, prandaj duhet të qëndrojmë në dashurinë e Tij.

Secili prej nesh mund të korrë një bekim më të madh në pjekuri kur këmbëngulim në dashurinë e Perëndisë. Do të rriteni në kohë të vështira kur qëndroni në dashurinë e mrekullueshme që Perëndia ka për ju.

Lutje

Zot, unë këmbëngul sot të qëndroj në dashurinë që Ti ke për mua. Shumë gjëra ndryshojnë, por dashuria Jote nuk largohet asnjëherë, prandaj zgjedh të rrënjosem në dashurinë Tënde të mrekullueshme.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Pa ndalim.Veprat e Apostujve, kapitulli 28, vargjet 30 dhe 31. Kështu përfundon Libri i Veprave të Apostujve. “Dhe Pali ndenji plot dy vjet në shtëpinë që kishte marrë me qira dhe priste të gjithë ata që vinin tek ai, duke predikuar mbretërinë e Perëndisë dhe duke mësuar gjërat e Zotit Jezu…
  Tags: të, në, dhe, për, që, inkurajime
 • 95
  Atij që i përkas…Në mes të Veprave të Apostujve 27, Pali dhe gjithë shoqëruesit e tij në anije, gjenden në mes të një stuhie dhe të gjithë kanë frikë për jetën e tyre. Ata nuk e dinë nëse do të arrijnë t’ia dalin, por Perëndia i shfaqet Palin në vegim, përmes një ëngjëlli…
  Tags: të, dhe, që, në, për, inkurajime
 • 94
  Gëzim në qëllim!Shoqëria jonë është e mbushur me pakënaqësi. Pse? Sepse kultura jonë na ka mësuar se ne jemi epiqendra e jetës sonë – se gjithçka duhet të rregullohet rreth çfarëdo lloj teke apo kënqësi që buron nga zemrat tona. Por, miqtë e mi, zemrat tona janë mashtruese (lexoni Jeremia 17:9). E vërteta është…
  Tags: të, dhe, në, që, për, inkurajime
 • 94
  Përballë një dileme!Veprat e Apostujve kapitulli 26, vargjet 28 dhe 29. Pali po dëshmon para mbretit Agripa dhe Agripa i thotë Palit: “Për pak dhe po ma mbush mendjen të bëhem i krishterë?” Dhe Pali tha, vargu 29: “Dhëntë Perëndia që në pak ose në shumë kohë jo vetëm ti, por edhe…
  Tags: të, në, që, dhe, për, inkurajime
 • 94
  Përballuni me krenarinë!Mëkati vjen në shumë forma dhe përmasa, por thellë brenda, çdo mëkat mbin nga e njëjta farë: krenaria. Nën çdo dështim moral është një dëshirë për të lartësuar veten. Askush nuk është i imunizuar nga kjo thyerje. Edhe njerëzit që kanë parë shenja të mrekullueshme dhe kanë përjetuar dorën e…
  Tags: të, për, në, që, dhe, inkurajime
Comments