Inkurajime

Rruga e Zotit drejt mirësisë!

Zoti i shpërblen të gjithë ata që i binden Atij, por bekimet që marrim nukjanë njësoj.

Psalmi 25:4-15

Zoti derdh mirësinë e Tij mbi të gjithë, por aftësia jonë për ta perceptuar atë është e kufizuar. Për të përjetuar plotësinë e mirësisë së Tij, ne duhet ta nderojmë Atë duke u nënshtruar dhe bindur.

Ati ka një plan të mirë për bijtë e Tij, por për shkak se nuk ka dy njerëz të ngjashëm, çdo shteg do të duket ndryshe nga njëri -tjetri. Ajo që mund të jetë më e mira për një person mund të mos jetë e mirë për dikë tjetër. Krahasimi i shtigjeve të Perëndisë do të çojë vetëm në shkurajim dhe gjykim të gabuar. Ne nuk kemi as mençurinë dhe as këndvështrimin e përjetshëm për të kuptuar pse Perëndia i udhëheq disa njerëz në shtigjet e dhimbjes dhe vështirësisë, por e dimë se Ai është gjithmonë i mirë.

Çdo hap në shtegun e Perëndisë përfaqëson një zgjedhje për ta ndjekur Atë. Duke parë përreth në jetën e të tjerëve në vend që t’i drejtojmë sytë te Jezusi, bëjmë mirë  të fillojmë të mendojmë se po humbasim diçka vërtet të mirë. Ose nëse e lëmë rrugën e Zotit për të ndjekur një shteg që duket më mirë, po humbim bekimet e Tij të mira dhe do zbulojmë, njësoj si Adami dhe Eva, se çdo shteg tjetër çon në humbje.

Merrni kohë rregullisht për të pyetur veten: A jam në rrugën që Zoti ka zgjedhur për mua, apo kam marrë një rrugë të tërthortë për të ndjekur një shteg tjetër që në sytë e mi duket i mirë? Të ndërtojmë rrugën tonë dhe të shpërfillim mirësinë dhe bollëkun e shtegut të Perëndisë është marrëzi. Vetëm Ai e di shtegun nëpër të cilin duhet të ecim.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Përballë një dileme!Veprat e Apostujve kapitulli 26, vargjet 28 dhe 29. Pali po dëshmon para mbretit Agripa dhe Agripa i thotë Palit: “Për pak dhe po ma mbush mendjen të bëhem i krishterë?” Dhe Pali tha, vargu 29: “Dhëntë Perëndia që në pak ose në shumë kohë jo vetëm ti, por edhe…
  Tags: të, në, që, dhe, për, inkurajime
 • 98
  Gëzim në qëllim!Shoqëria jonë është e mbushur me pakënaqësi. Pse? Sepse kultura jonë na ka mësuar se ne jemi epiqendra e jetës sonë – se gjithçka duhet të rregullohet rreth çfarëdo lloj teke apo kënqësi që buron nga zemrat tona. Por, miqtë e mi, zemrat tona janë mashtruese (lexoni Jeremia 17:9). E vërteta është…
  Tags: të, dhe, në, që, për, inkurajime
 • 98
  Pa ndalim.Veprat e Apostujve, kapitulli 28, vargjet 30 dhe 31. Kështu përfundon Libri i Veprave të Apostujve. “Dhe Pali ndenji plot dy vjet në shtëpinë që kishte marrë me qira dhe priste të gjithë ata që vinin tek ai, duke predikuar mbretërinë e Perëndisë dhe duke mësuar gjërat e Zotit Jezu…
  Tags: të, në, dhe, për, që, inkurajime
 • 98
  Përballuni me krenarinë!Mëkati vjen në shumë forma dhe përmasa, por thellë brenda, çdo mëkat mbin nga e njëjta farë: krenaria. Nën çdo dështim moral është një dëshirë për të lartësuar veten. Askush nuk është i imunizuar nga kjo thyerje. Edhe njerëzit që kanë parë shenja të mrekullueshme dhe kanë përjetuar dorën e…
  Tags: të, për, në, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Atij që i përkas…Në mes të Veprave të Apostujve 27, Pali dhe gjithë shoqëruesit e tij në anije, gjenden në mes të një stuhie dhe të gjithë kanë frikë për jetën e tyre. Ata nuk e dinë nëse do të arrijnë t’ia dalin, por Perëndia i shfaqet Palin në vegim, përmes një ëngjëlli…
  Tags: të, dhe, që, në, për, inkurajime
Comments