Informacione

Shitet 38 milion dollarë, një Bibël e vjetër hebreje!

Një Bibël e vjetër hebre 1100 vjeçare u shit në një ankand në New York për rreth 38 milion dollarë. Është një nga dorëshkrimet më të vjetra të biblës në botë. Kjo solli edhe çmimin e dytë më të lartë të shitjeve për një dokument historik. Dorëshkrimi që peshon rreth 11 kg përmban rreth 396 faqe, u shit në një betejë 5 minutëshe përmes telefonit në një ankand. Rekordi për çmimin më të lartë në blerjen e një dokumenti u arrit me kopjen e Kushtetutës Amerikane. Ajo iu shit për 43.2 $ milionë dollarë dy vjet më parë miliarderit Ken Griffin. Ndërsa një nga kodeksët e Leonardo Da Vinçit u shit në vitin 1994 me rreth 31 million $ e konvertuar në ditët e sotme në rreth 60 million $.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 88
  Hapat për një jetë të shëndetshmeHerë pas here, të gjithë mund të gjendeni përballë pikëpyetjeve në situata të caktuara. Duke mos njohur mënyrat e duhura për të jetuar në mënyrë të shëndetshme, në shumë aspekte vihet re se diku, diçka nuk shkon. Taylor Cwiertniewicz, infermiere e lartë e specializuar për kujdesin familjar në Kaliforni të…
  Tags: të, në, për, informacione
 • 87
  Komplikacionet e gripit tek fëmijëtKomplikacionet e gripit tek fëmijët, mjekja ndan këshilla të rëndësishme për prindërit Gripi paraqet një sëmundje akute të rrugëve të frymëmarrjes të cilën e shkakton virusi i influencës të tipit A dhe B, që zakonisht paraqitet në numër të madh ose në formë epidemie gjatë periudhës së dimrit. Në këtë…
  Tags: të, në, informacione
 • 87
  Para se të ikni….«Nëse tregoni kujdes ndaj gruas suaj, martesa forcohet dhe marrëdhënia martesore shfaqë lavdinë e Perëndisë» Kam shumë vite që jam martuar por një herë hasa në një pasazh që më tërhoqi vërtet vëmendjen. “Kur një burrë martohet me një grua të re…” Ligji i Përtërirë 24:5 Pasi lexova me kujdes vargun,…
  Tags: të, një, për, informacione
 • 86
  Kinë, Partia Komuniste rishkrim të Biblës në një këndvështrim tjetërPartia Komuniste Kineze, po rishkruan Biblën me rishikime që përpiqen ta portretizojnë Jezusin, në një këndvështrim tjetër. Tina Ramirez, është themeluesja dhe presidentja e Hardwired – një grup që ka qenë një kritik i zëshëm i Partisë Komuniste Kineze dhe persekutimit të grupeve fetare dhe pakicave politike. “Pse Partia Komuniste…
  Tags: të, në, një, informacione
 • 86
  Alergjitë stinore-kur duhet të drejtoheni tek mjeku?Me ndryshimin e stinëve, por sidomos në pranverë kur lulëzojnë bimët, ndodh një fenomen natyral, ku re të padukshme të poleneve ndjekin rrymat e ajrit dhe përhapen në atmosferë në distanca të largëta prej shumë kilometrash nga vendburimi i tyre. Polenet mund të depozitohen nga pak kudo, madje edhe në…
  Tags: të, në, informacione
Comments