Inkurajime

Shprehje e gëzimit!

Kur isha djalë  i vogël në Egjipt, gjyshi im ishte një kontraktues ndërtimi me profesion dhe një udhëheqës në Kishën e Vëllezërve. Ai jetonte në një apartament të vogël ngjitur me shtëpinë e kushërinjve të mi dhe kur e kaloja natën me ta, e gjeja veten duke u zgjuar disa herë gjatë natës. Nga banesa e tij ngjitur, dëgjoja gjyshin tim duke lavdëruar Zotin. Ai dukej se lavdëronte Zotin rreth të njëjtës orë ose të paktën disa herë në natë.

Gjyshi im humbi dy djem kur ata ishin në fillim të të tridhjetave, dhe më pas humbi edhe gruan e tij kur ishte ende një djalë relativisht i ri. Por ai ishte gjithmonë plot gëzim. Lavdërimi ia mbushi gjyshit tim zemrën plot gëzim. Derisa vdiq në moshën nëntëdhjetë e dy vjeç, ai nuk pushoi kurrë së lavdëruari Perëndinë gjatë g natës dhe pastaj përsëri në mëngjes.

Nëna ime ishte rritur me modelin e këtij njeriu të përkushtimit ndaj Zotit dhe kjo i dha formë jetës së saj. Nuk ishte e pazakontë që ajo të lutej për një ose dy orë në të njëjtën kohë. Ajo e kishte zhvilluar këtë disiplinë shpirtërore të lutjes dhe lavdërimit nga vëzhgimi i babait të saj. Asgjë që ofron bota nuk mund të krahasohet me këtë trashëgimi të pasur shpirtërore që kam trashëguar nga nëna dhe gjyshi im.

Pse duhet ta lavdërojmë Perëndinë? Ndoshta arsyeja kryesore është ajo e dukshme në jetën e gjyshit tim: gëzimi. Ne e lavdërojmë Perëndinë si shprehje të gëzimit tonë për Të, dhe ky lavdërim nga ana e tij prodhon te ne një të mbushur me gëzim  të qëndrueshëm.

Ju nuk mund ta lexoni librin e Zbulesës pa e kuptuar se gëzimi i lavdërimit formon atmosferën e parajsës. Oh, çfarë kënge lavdie e patregueshme po mbush parajsën në këtë cast. Nuk kam asnjë dyshim se gjyshi dhe nëna ime janë pjesë e atij kori të madh lavdërimi! Çfarë gëzimi të dimë se ne që jemi në Krishtin Jezus do ta lavdërojmë Perëndinë dhe do ta adhurojmë përgjithmonë.

Lutje: Besnikëria jote më mbush me gëzim, o Zot. Vërtet ti ke bërë gjëra të mëdha për mua. Faleminderit që më ke dhënë arsye pafund për t’u gëzuar. Je i denjë për çdo lavdërim, lavdi dhe adhurim! Në emër të Jezusit, lutem. Amen.

“Unë do të gëzohem dhe do të kënaqem me ty; do t’i këndoj lëvdime në emrin tënd, o Shumë i Larti.” (Psalmi 9:2).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 99
  Ku ndodhet Mbretëria e Qiellit?Që nga ajo kohë Jezusi filloi të predikojë dhe të thotë: “Pendohuni, sepse mbretëria e qiejve është afër!“-Mateu 4 :17 Jezusi foli shpesh për “Mbretërinë e Qiellit” ndërsa ishte ende në Tokë, duke thënë se ishte këtu, pikërisht tani (Mateu 4:17). Pra, a është Mbretëria e Perëndisë e tashme apo e ardhme?…
  Tags: të, në, dhe, mesazh, inkurajime
 • 99
  Të sjellësh ndryshimin!Personi që zgjedh t’i bindet Perëndisë mund të ketë një impakt  të madh në jetën e të tjerëve. Ezekieli 13:1-16 Në librin e Ezekielit, Perëndia thotë: ” Unë kërkova midis tyre një burrë që të ndërtonte një mur dhe t’i dilte për zot vendit, që unë të mos e shkatërroja,…
  Tags: të, në, dhe, një, mesazh, inkurajime
 • 99
  Lëreni Stuhinë Të QetësohetPerëndia është për ne një strehë dhe një forcë [i fuqishëm dhe i padepërtueshëm për tundimin], një ndihmë gjithnjë e gatshme në fatkeqësi. Prandaj ne nuk do të kemi frikë edhe sikur toka të luajë dhe malet të hidhen në mes të detit…- Psalmeve 46:1-2 Kam kaluar shumë stuhi në jetën…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
 • 99
  “Besimtarët në kërkim së drejtës dhe drejtësisë”Në leximin e Torahut të kësaj jave, Bijtë e Izraelit marrin Dhjetë Urdhërimet. Në leximin nga profetët mësojmë për identitetin e Mesias. Këto dy tema në thelb janë të lidhura me njëra tjetrën. Dhjetë Urdhërimet përfaqësojnë Torën dhe një nga qëllimet kryesore të Torës është të zbulojë karakterin e Mesisë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
 • 99
  Fuqia e Perëndisë përmes lutjes!I cili në ditët e mishit të tij, me klithma të forta dhe me lot, i ofroi lutje dhe përgjërime atij që mund ta shpëtonte nga vdekja, dhe u dëgjua për shkak të frikës nga Perëndia. – Hebrenjve 5:7 Lutja është kaq e fuqishme sepse bashkon zemrat e njerëzve në tokë…
  Tags: të, në, dhe, një, mesazh, inkurajime
Comments