Inkurajime

Shpresë në mes të yjeve që bien!

“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29

Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira të mëdhenj meteorësh që, nga Toka, dukeshin sikur yjet po binin si flokë bore. Shkencëtarët parashikuan shirat e meteorëve, por shumica e njerëzve u frikësuan kur i panë, nga frika se mos ishin shenjat e fundit të botës.

Pjetri shkroi në Bibël: “ atë ditë qiejt do të shkojnë me krismë, elementët do të shkrihen nga të nxehtit dhe veprat dhe toka që janë në të do tė digjen krejt.” (2 Pjetrit 3:10). Shkencëtarët na sigurojnë se, për shkak të ndarjes së  atomit, ajo që shkroi Pjetri mund të ndodhë në të vërtetë. Gjithashtu ata konfirmojnë se Toka po ngadalësohet gradualisht, sikur të ishte një orë që ngadalëson ritmin e saj.

Gjithashtu, Libri i Zbulesës është plot me përshkrime misterioze të Përfundimeve. Megjithatë, më e rëndësishmja, Bibla na jep njohuri për jetën tonë të tanishme. Na tregon se nga kemi ardhur dhe ku po shkojmë. Ajo tregon për jetën pas vdekjes, por edhe se si të jetosh me qëllim dhe kuptim sa je në tokë. Bibla thekson një marrëdhënie me Perëndinë nëpërmjet Birit të Tij që prek ekzistencën tonë të tanishme, jo vetëm të ardhmen misterioze. Jezusi erdhi që ju të keni jetë dhe ta keni me bollëk (Gjoni 10:10).

Mënyra se si jetojmë tani përcakton jetën e përjetshme, sepse edhe pasi të jetë zhdukur kjo botë, shpirtrat tanë do të jetojnë. Kur shihni një yll që bie, kujtoni se përtej gjendjes sonë aktuale është një Perëndi i dashur të cilin mund ta njihni nëpërmjet Birit të Tij, Jezusit.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Çfarë duhet të dini për ndryshimet?Krishti është i njëjtë dje, sot e përjetë.– Hebrenjve 13:8 Filozofi grek Herakliti ka thënë: “E vetmja konstante në jetë është ndryshimi,” dhe kush mund të argumentojë me këtë? Kur isha vajzë e vogël, gjyshi drejtonte një kishë të madhe, të cilën e shihja si diçka tepër madhështore. Kisha, kishte dritare…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Këmbëngulja shpërblenDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 100
  Të Falësh të Tjerët!Por jini të mirë dhe të mëshirshëm njëri me tjetrin, duke e falur njëri-tjetrin, sikurse edhe Perëndia ju ka falur në Krishtin.- Efesianëve 4:32 Kam dëgjuar një herë që studimet mjekësore tregoj se 75% e sëmundjeve fizike shkaktohen nga problemet emocionale. Dhe një nga problemet emocionale më të mëdha që njerëzit…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 100
  Të heqësh dorë apo të rigjesh drejtimin?Toka hapi gojën e saj dhe i gëlltiti bashkë me Koreun kur këta njerëz vdiqën dhe zjarri përpiu dyqind e pesëdhjetë njerëz në shenjë qortimi.- Numrat 26:10 “Është gjithmonë shumë herët për të hequr dorë,” thotë George Sweeting. Gjatë viteve si President i Institutit Biblik Mudi, Dr. Sweeting pa me…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Të japësh dhe të marrëshAtëherë ai, duke u përgjigjur, u tha atyre: “Ai që ka dy tunika le t’i ndajë me atë që s’ka, dhe ai që ka të hajë le të veprojë po kështu.” – Luka 3:11 Shkencëtarët kanë shpjeguar qartë ligjet natyrore që kanë qenë në veprim që nga krijimi. Këto ligje…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
Comments