Inkurajime

Shqyrtoni mendimet tuaja!

Dhe u tha atyre: “Vini re atë që dëgjoni. Me atë masë (mendimi dhe studimi që bëni) që matni (për të vërtetën që dëgjoni), do t’ju matet juve (virtyti dhe njohuria); edhe juve që dëgjoni do t’ju jepet edhe më (përtej).” – Marku 4:24

Nëse jeni një besimtar, me siguri keni mendime bazuar në Shkrimin përgjatë çdo dite, por mendoni pak për këtë: A po i përzjeni ato mendime me disa të tjera negative apo janë thjesht mendime të zakonshme që ju vijnë në mendje?

Për pjesën më të madhe të jetës sime, mendoja për çdo gjë që më vinte në kokë. Shumica prej të cilave ishin gënjeshtra nga Satani ose thjesht mendime të pakuptimta.

Lexoni Marku 4:24. Na thotë që sa më tepër kohë të shpenzojmë duke menduar për Fjalën, aq më shumë fuqi dhe aftësi do të kemi për të ecur sipas saj. Gjithashtu thotë se sa më shumë të lexojmë dhe të dëgjojmë nga Fjala, më tepër zbulesa do të marrim për ta kuptuar.
Në mish ne jemi përtacë dhe duam të marrim nga Perëndia pa asnjë mundim nga ana jonë, por nuk funksionon kështu. Do të merrni nga Fjala aq sa jepni.

Ju inkurajoj të merrni një vendim për të medituar në Fjalën e Perëndisë çdo ditë, sepse çdo moment që kaloni duke e përthithur atë, aq më shumë virtyt dhe njohuri do të merrni nga Perëndia.

Lutje

Zot, unë marr një vendim për të kaluar më shumë kohë në Fjalën Tënde çdo ditë. E di që ndërsa bëj këtë, do të marr më shumë dhe do të fitoj virtyt dhe njohuri prej Teje.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Atij që i përkas…Në mes të Veprave të Apostujve 27, Pali dhe gjithë shoqëruesit e tij në anije, gjenden në mes të një stuhie dhe të gjithë kanë frikë për jetën e tyre. Ata nuk e dinë nëse do të arrijnë t’ia dalin, por Perëndia i shfaqet Palin në vegim, përmes një ëngjëlli…
  Tags: të, dhe, që, në, për, inkurajime
 • 96
  Një klithmë agonie nga Kryqi!“Pas kësaj, Jezusi, duke ditur që tashmë çdo gjë ishte kryer, që të përmbushej Shkrimi, tha: “Kam etje!.” (Gjoni 19:28). Kjo thirrje, thënia e pestë nga kryqi, ishte një klithmë agonie personale dhe dhimbjeje fizike, por edhe një klithmë nevoje e thellë shpirtërore. Dy ditë përpara kryqëzimit, Zoti ynë Jezus…
  Tags: të, në, që, dhe, për, më, nga, inkurajime
 • 96
  Pa ndalim.Veprat e Apostujve, kapitulli 28, vargjet 30 dhe 31. Kështu përfundon Libri i Veprave të Apostujve. “Dhe Pali ndenji plot dy vjet në shtëpinë që kishte marrë me qira dhe priste të gjithë ata që vinin tek ai, duke predikuar mbretërinë e Perëndisë dhe duke mësuar gjërat e Zotit Jezu…
  Tags: të, në, dhe, për, që, inkurajime
 • 96
  Përballë një dileme!Veprat e Apostujve kapitulli 26, vargjet 28 dhe 29. Pali po dëshmon para mbretit Agripa dhe Agripa i thotë Palit: “Për pak dhe po ma mbush mendjen të bëhem i krishterë?” Dhe Pali tha, vargu 29: “Dhëntë Perëndia që në pak ose në shumë kohë jo vetëm ti, por edhe…
  Tags: të, në, që, dhe, për, inkurajime
 • 95
  Kalaja më e madhe!Në thellësi të shkretëtirës arabe ndodhet një kështjellë e vogël. Thomas Edward Lawrence, i njohur si Lawrence i Arabisë, shkonte  shpesh atje. Edhe pse jo shumë modeste, ishte më efikase.  Njihej për sigurinë e saj. Kur sulmohej, shpesh nga forcat superiore, Lawrence tërhiqej  dhe shkonte atje për siguri. Gjatë qëndrimit…
  Tags: të, në, që, dhe, për, më, inkurajime
Comments