Inkurajime

Shtëpia më e dashur

Mbreti Solomon na thotë se përmes dijes, shtëpitë  tona  mund të mbushen me thesare të rralla dhe të mrekullueshme.  A nuk është kjo diçka interesante për t’u menduar? Ja tek është vargu tek Fjalët e Urta 24: “Shtëpia ndërtohet me dituri dhe bëhet e qëndrueshme me maturi. Me dijen mbushen dhomat me lloj-lloj të mirash të çmueshme dhe të pëlqyeshme.” ( vargjet 3 dhe 4).

Personalisht, besoj se nuk ka thesare më të çmuara në shtëpitë tona, sesa vlerat e Krishtera- morali që ne kërkojmë të trashëgojmë tek fëmijët tanë. As objekti më i çmuar në shtëpinë tuaj, nuk mund të krahasohet me vlerën që ka të pasurit fëmijë që e duan Perëndinë.

Patjetër, që nëse duam që të jemi të suksesshëm në transmetimin e vlerave të Krishtera , ne duhet që të japim një model të këtij mesazhi dhe të jetojmë  vazhdimisht një jetë të Krishterë edhe vetë. A e mbani mend urdhërimin e parë që na ka dhënë Zoti? Duaje Zotin, Perëndinë tënd me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd dhe me gjithë mendjen tënde. Ky varg gjendet tek Ligji i Përtërirë, kapitulli 6.  Në vargun që pason, Zoti  vazhdon duke thënë se urdhërimet e Tij duhet të jenë të parat në zemrën tonë.  Pastaj Perëndia na thotë se duhet që t’i kalojmë ato tek fëmijët tanë. Por vini re rendin: më përpara duhet t’i kemi urdhërimet në zemrën tonë, e pastaj t’i kalojmë ato tek fëmijët tanë.

Ti nuk mund t’i mësosh fëmijës tënd, diçka që nuk është e pranishme në jetën tënde.  Shembulli yt është shumë i fuqishëm. Anna Mow, një misionare në Indi, njëherë ka thënë, “ Fëmijët mund të debatojnë për shkak të gjërave që thoni dhe të mos bien dakord me mënyrën se si ju i bëni gjërat, por ata  nuk mund të debatojnë me ju, nëse jeta e Krishtit është duke u jetuar përpara syve të tyre. “

Nëse je dekurajuar duke u përpjekur që t’i transmetosh vlera të Krishtera fëmijës tënd, asnjëherë mos e nënvlerëso fuqinë e lutjes. Personalisht, kur e shihja se fjalët  nuk funksionin tek fëmijët tanë, vija re se lutja më sillte rezultate pozitive, madje më shumë se çdo gjë tjetër. Mësuesi i Biblës J. Sidlow Baxter ka shkruar se njerëzit “ mund të mos pranojnë kërkesat tona,ata mund  të refuzojnë mesazhin tonë, të kundërshtojnë argumentet tona, e të na shikojnë me përçmim,  por ata nuk kanë asnjë fuqi kundër lutjeve tona. “ Ja cilat janë dy gjërat kryesore  mbi vlerat : Së pari, bëhu ti modeli i mesazhit që kërkon të japësh. Por asnjëherë mos nënvlerëso fuqinë e lutjes!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  U tregoni njerëzve se janë pafundësisht të çmuar!Edhe sikur babai im dhe nëna imë të më braktisnin, Zoti do të më pranonte (si fëmijë të birësuar). – Psalmeve 27:10 Kam zbuluar se shumë nga njerëzit që takojmë çdo ditë të jetës, nuk e kuptojnë vlerën që kanë si fëmijë të Perëndisë. Mendoj se i ligu punon shumë fort…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 97
  Të ruash balancat kur je prind!Si shigjeta në duart e njė trimi, kështu janë bijtë e rinisë. Psalmi  127:4 Një nënë e re i bërtiti fëmijës, “Pusho tani!” . Ai  fëmijë nuk kishte mbushur ende një vjeç. Teksa e shihja, kuptova se ishte i sëmurë. Hundët e tij po kullonin dhe sytë i kishte të…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 94
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 94
  Mos e bëni fjalën “Më fal” si fjalën më të vështirë.Ja, kam vepruar si një budalla dhe kam gabuar rëndë”. – 1 e Samuelit 26 : 21 A jeni përfshirë në ndonjë diskutim të nxehtë, dhe më pas keni kuptuar se e keni keqkuptuar atë që po thoshte personi tjetër? Të duket vetja shumë e ulët që gabuat në këtë mënyrë.…
  Tags: të, se, që, inkurajime
 • 94
  Këmbëngulja shpërblenDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash…
  Tags: të, që, inkurajime
Comments