Inkurajime

Si e kuptoj unë vlerën time

Le të themi se ju zotëroni një vepër arti të bukur – një pikturë, një vazo kristali madhështore ose mbase një skulpturë antike. Sa kushton ajo? Mbase ju nuk e dini çmimin. Por ka një mënyrë për ta mësuar sa kushton. Ekspertët na tregojnë se kur bëhet fjalë për vënien e një çmimi te një vepre arti, vlera e saj varet nga tre gjëra:
Kush e krijoi atë
Sa janë si ajo vepër arti
Sa shumë është i gatshëm të paguajë dikush për të.
Ndaj lejomëni t’ju pyes: “Cila është vlera juaj?”. Përgjigja mund të gjendet duke parë përgjigjet e atyre tre pyetjeve më sipër:
Kush ju krijoi? Artisti më i madh i universit – Perëndia!
Sa janë si ju? Vetëm një – ju jeni unike.
Sa shumë ishte dikush i gatshëm të paguante për ju? Perëndia ishte i gatshëm të jepte vetë jetën e Birit të Tij që t’ju jepte mundësinë të kishit një marrëdhënie me Të. Ja sa të vlefshme jeni ju!

Nuk ndiheni kështu?
Në librin e tij “Të bëhesh ai që Perëndia synoi”, Dejvid Ekmen e përshkruan Perëndinë duke e shpjeguar këtë për ne:
“Im bir po vdes sepse ju vleni sa një Bir për mua.” E pabesueshme!
Ja se çfarë është shkruar te Letra dërguar Romakëve, kapitulli 5: “Vështirë, në fakt, se vdes dikush për një të drejtë; mbase ndonjë do të guxonte të vdiste për një njeri të mirë. Por Perëndia e tregon dashurinë e tij ndaj nesh në atë që, kur ende ishim mëkatarë, Krishti vdiq për ne” (Romakëve 5:7,8).
Perëndia dëshiron të ketë një marrëdhënie të ngushtë dhe intime me ju pikërisht aty ku jeni. Ndaj mos e nënvlerësoni veten. Përkundrazi, çoni kokën lart dhe kujtojini vetes se Perëndia thotë që jeni një vepër arti që është jashtëzakonisht e vlefshme për Të. Dita dhe jeta juaj mund të ndryshojë duke e ditur këtë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 89
  Po sikur…?Vëllezër, unë, nuk e llogaris veten time se e kam kapur, por një gjë po bëj: duke harruar ato që kam lënë pas, dhe duke u zgjatur drejt atyre që kam përpara. – Filipianëve 3:13 Po sikur…? Sa më gjatë që njerëzit jetojnë, aq më shumë pyesin veten po sikur…? dhe…
  Tags: të, për, një, inkurajime
 • 88
  5 mënyra për të respektuar marrëveshjet në marrëdhënie.Prandaj eja të bëjmë një besëlidhie midis teje dhe meje, dhe që ajo shërbeftë si dëshmi midis teje dhe meje” –Zanafilla 31:44 Ekziston një fjalë e vjetër që përdoret për të përshkruar angazhimin, si përkushtimi në martesë, dhe është kjo: besëlidhje. Një besëlidhje është më e fortë se një marrëveshje…
  Tags: të, një, për, inkurajime
 • 87
  Si të qetësoni zemrën tuaj?Një mëngjes, jo shumë kohë më parë, e nisa ditën si zakonisht duke lexuar pak nga Bibla dhe u luta. Por unë nuk isha e qetë në zemrën time. Ishte një nga ato rastet kur ndjeshesh i shqetësuar dhe të duket çdo gjë e pavlerë. E di mirë se çfarë…
  Tags: të, për, inkurajime
 • 86
  Të bëhesh dhurues bujar!Merrni pak kohë sot për të reflektuar mbi të gjitha dhuratat që gëzoni për shkak të mirësisë së Perëndisë. 2 Korintasve 9:6-8 Ne e dimë se duhet të jemi bujarë, por a keni menduar ndonjëherë për të gjitha mënyrat se si Zoti ka qenë bujar me ju? Ai na formoi…
  Tags: të, për, një, inkurajime
 • 85
  Të thirrur veçmas për të pushuar!“Ejani veçmas në një vend të vetmuar dhe pushoni pak.” – Marku 6: 31 A e mbani mend gjumin  e drekës kur ishit në kopësht? Pas drekës, secili  nga fëmijët e kopshtit kishte me vete një batanije, të cilën e shtronim  me kujdes në dysheme; dhe më pas pritej të flinim për…
  Tags: të, për, inkurajime
Comments