Mesazh

të doni pa u lodhur

Që u jep të drejtë të shtypurve dhe ushqim të uriturve…ndihmon jetimin dhe gruan e ve. – Psalmeve 146:7-9

Perëndia flet në Bibël për përgjegjësinë tonë ndaj të shtypurve, të uriturve, të vejave, jetimit dhe të huajit. Ai përmend ata që janë të vetmuar, të neglizhuar, të harruar dhe të zhvlerësuar. Ai kujdeset për të shtypurit dhe të uriturit.

Njerëzit mund të jenë të uritur në shumë mënyra. Mund të kenë shumë ushqim por janë të uritur për vlerësim dhe dashuri. Perëndia i ngre ata që janë të rrëzuar nga shqetësimet; Ai mbron të huajin dhe ndihmon jetimin dhe gruan e ve. Si e bën Ai këtë? Ai punon përmes njerëzve. Ai kërkon njerëz të përkushtuar, të nënshtruar dhe të dedikuar që jetojnë për të përmbushur nevojat e të tjerëve.

Nënë Tereza tha: “Mos mendoni që dashuria, në mënyrë që të jetë e sinqertë, duhet të jetë e jashtëzakonshme. Ajo që kemi nevojë është të duam pa u lodhur.”

Kam kuptuar që shumë njerëz që takojmë çdo ditë, po mundohen të mbijetojnë derisa dikush t’i shpëtojë dhe ky dikush mund të jemi ne. Të lejojmë dashurinë e Perëndisë të punojë përmes nesh për të lënduarin dhe të thyerin, duke përmbushur nevojat e atyre që janë të lënduar frymërisht, emocionalisht dhe fizikisht. Të duam pa u lodhur.

Lutje

Frymë e Shenjtë, më fuqizo të dua pa u lodhur. Më jep zemrën Tënde për të lënduarit dhe nevojtarët dhe më trego si të përmbush nevojat e tyre.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  mendimet dhe fjalëtZemra e të urtit e bën të matur gojën e tij dhe u shton dije buzëve të tij. Fjalët e ëmbla janë si një huall mjalti, ëmbëlsi për shpirtin dhe ilaç për kockat. – Fjalët e Urta 16:23-24 Fjalët e Urta 16:23-24 na tregon se mendimet dhe fjalët tona janë…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 98
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 97
  PaqebërësitEdhe pse mëkatet dhe shkeljet tona u paguan në kryq, mëkati ynë ende e trishton Frymën e Shenjtë, prandaj duhet të kujtojmë vazhdimisht varfërinë tonë shpirtërore dhe të pikëllohemi për mëkatin tonë. Le të kërkojmë të qëndrojmë të pastër në zemër dhe tërësisht të përkushtuar ndaj Zotit, në mënyrë që…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 97
  Fokusi në jetëKur të kuptojmë se armiku është dinak dhe se ai na sulmon nga shumë këndvështrime të ndryshme, do të jemi në gjendje të mbrohemi më mirë. Ndoshta martesa juaj është bërë e vështirë ose po përballeni me probleme financiare. Ndoshta  keni ndaluar së shkuari në kishë sepse jeni lënduar nga…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 97
  Dorëzimi i dështimitÇfarë Zoti të mrekullueshëm kemi! Ai mbledh pjesët e copëtuara të mosbindjes sonë dhe i thur ato në mënyrë perfekte. Ai ngjit fragmentet e jetës sonë të thyer dhe krijon një pamje fantastike. Si një besimtar në Krishtin, ju do të vazhdoni të përballeni me sfida dhe do të vazhdoni…
  Tags: të, dhe, mesazh
Comments