Inkurajime

Të Ecësh i Lirë

Sepse Perëndia nuk e dërgoi Birin e vet në botë që ta dënojë botën, por që bota të shpëtohet prej tij. – GJONI 3:17

Një nga mjetet më të mëdha që armiku përdor për të na bërë të ndihemi keq është dënimi, që sigurisht mund të jetë një shkak i dekurajimit. Sipas Fjalës së Perëndisë, ne që jemi në Krishtin Jezus nuk jemi më të dënuar, as të gjykuar fajtor ose të gabuar. Ne ende shumë shpesh e gjykojmë dhe dënojmë veten tonë.

Derisa unë mësova dhe kuptova Fjalën e Perëndisë, jetova një pjesë të madhe të jetës time duke u ndjerë fajtore. Nëse dikush më pyeste se për çfarë ndihesha fajtore, unë nuk mund të përgjigjesha. Gjithçka që dija ishte që kisha një ndjenjë të paqartë faji që më ndiqte kudo gjatë të gjithë kohës.

Nga ajo përvojë, Perëndia më dha një zbulesë reale për ecjen në liri nga faji dhe ndëshkimi. Ai më tregoi që ti dhe unë jo vetëm duhet të pranojmë faljen prej Tij, por gjithashtu duhet të falim veten. Ne duhet të ndalojmë së torturuari veten për diçka që Ai na ka falur dhe e ka harruar (Jeremia 31:34; Veprat 10:15).

Unë besoj që është thuajse e pamundur të dekurajohemi nëse mendja është nën kontroll të rreptë. Prandaj na thuhet tek Isaia 26:3 që Perëndia do të na ruajë në paqe të përsosur – nëse mendja jonë pushon tek Ai.

Zoti ka gjëra të reja në horizontin e jetës suaj, por ju kurrë nuk do t’i shihni ato nëse jetoni dhe rijetoni të kaluarën

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Të japësh dhe të marrëshAtëherë ai, duke u përgjigjur, u tha atyre: “Ai që ka dy tunika le t’i ndajë me atë që s’ka, dhe ai që ka të hajë le të veprojë po kështu.” – Luka 3:11 Shkencëtarët kanë shpjeguar qartë ligjet natyrore që kanë qenë në veprim që nga krijimi. Këto ligje…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 98
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Të Falësh të Tjerët!Por jini të mirë dhe të mëshirshëm njëri me tjetrin, duke e falur njëri-tjetrin, sikurse edhe Perëndia ju ka falur në Krishtin.- Efesianëve 4:32 Kam dëgjuar një herë që studimet mjekësore tregoj se 75% e sëmundjeve fizike shkaktohen nga problemet emocionale. Dhe një nga problemet emocionale më të mëdha që njerëzit…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Të heqësh dorë apo të rigjesh drejtimin?Toka hapi gojën e saj dhe i gëlltiti bashkë me Koreun kur këta njerëz vdiqën dhe zjarri përpiu dyqind e pesëdhjetë njerëz në shenjë qortimi.- Numrat 26:10 “Është gjithmonë shumë herët për të hequr dorë,” thotë George Sweeting. Gjatë viteve si President i Institutit Biblik Mudi, Dr. Sweeting pa me…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
Comments