Mesazh

Të ecësh përmes kohëve të errëta

A keni shkuar ndonjëherë gjatë leximit në faqen e fundit të librit sepse thjesht nuk mund të prisnit për përfundimin? Kjo është shpesh ajo që ne dëshirojmë të bëjmë në jetën tonë, veçanërisht në sezone të vështira. Ne duam të dimë kur do të marrë fund vuajtja jonë. Por vetëm Zoti e di të ardhmen, kështu që ne duhet të mësojmë t’i besojmë Atij ndërkohë.

Jozefi ndoshta dëshironte që ai të mund të shikonte në të ardhmen për të zbuluar se kur jeta e tij do të ndalonte së uluri poshtë. Për shkak të urrejtjes së vëllezërve të tij që e shitën atë në skllavëri, zemërimit dhe gënjeshtrave të gruas së zotërisë së tij dhe burgosjes që e la të lëngonte, do të ishte e lehtë për Jozefin të humbte shpresën. Ato 13 vjet të jetës së tij duhet të jenë dukur si një përjetësi.

Edhe pse Jozefi nuk mund ta shihte të ardhmen, Zoti ishte me të në çdo hap të rrugës. Dhe në fund të viteve të errëta, ai shpalli se kishte mësuar se “Perëndia e donte për mirë” (Zan. 50:20).

“Ju keni kurdisur të këqija kundër meje, por Perëndia ka dashur që t’i shërbejë së mirës, për të kryer atë që po ndodh sot”.

Ne nuk mund t’i shmangim sprovat. Por duke e ditur që Zoti është me ne dhe qëllimi i Tij është i mirë, na jep shpresën e nevojshme për të duruar vështirësitë me paqe.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  5 mite mbi studimin e BiblësMiti #1: Nuk je nevojë ta studiosh Biblën me të tjerët Kur vjen puna për studimin e Biblës, ne shpesh priremi të mendojmë ta studiojmë vetë. Me një furnizim në dukje të pafundmë të burimeve në dispozicion për ne (të printuara dhe online), ne mund të mendojmë se ne nuk…
  Tags: të, mesazh
 • 100
  ndiqni urtësinë e Perëndisë jo ndjenjat tuajaSepse Zoti jep urtësi; nga goja e tij rrjedhin njohuri dhe arsye. – Fjalët e Urta 2:6 Jeta nuk është më një aventurë kur lejojmë ndjenjat të udhëheqin. Ndjenjat ndryshojnë nga dita në ditë, nga ora në orë, nga momenti në moment. Ndjenjat na gënjejnë. Pra, nuk mund t’u besojmë…
  Tags: të, mesazh
 • 96
  një jetë me displinë, sjell paqen e PerëndisëPor çdo ndreqje aty për aty, nuk duket se sjell gëzim, po hidhërim; por më pas u kthen një fryt të paqshëm drejtësie atyre që janë ushtruar me anë të saj. – Hebrenjve 12:11 Shumë gjëra garojnë për burimet tona të kufizuara të vëmendjes, energjisë dhe kohës. Unë i ankohesha…
  Tags: të, mesazh
 • 96
  Hiri i Vetëkontrollit...Kur Krishti banon brenda teje, ti ke të vërtetën, mirëbesimin dhe integritetin. Prandaj, kur vjedh nga të tjerët, po i vjedh vetes vetë karakterin e Krishtit. “Nxiti gjithashtu të rinjtë që të jenë të matur, duke e nxjerrë në çdo gjë veten tënde si shembull veprash të mira, duke treguar…
  Tags: të, mesazh
 • 95
  mendimet dhe fjalëtZemra e të urtit e bën të matur gojën e tij dhe u shton dije buzëve të tij. Fjalët e ëmbla janë si një huall mjalti, ëmbëlsi për shpirtin dhe ilaç për kockat. – Fjalët e Urta 16:23-24 Fjalët e Urta 16:23-24 na tregon se mendimet dhe fjalët tona janë…
  Tags: të, mesazh
Comments