Inkurajime

Të Falësh të Tjerët!

Por jini të mirë dhe të mëshirshëm njëri me tjetrin, duke e falur njëri-tjetrin, sikurse edhe Perëndia ju ka falur në Krishtin.- Efesianëve 4:32

Kam dëgjuar një herë që studimet mjekësore tregoj se 75% e sëmundjeve fizike shkaktohen nga problemet emocionale. Dhe një nga problemet emocionale më të mëdha që njerëzit përjetojnë është faji. Ata refuzojnë të çlodhen dhe të shijojnë jetën sepse, mbi të gjitha, ata ndjejnë se nuk e meritojnë të kenë një kohë të mirë. Kështu ata jetojnë në një tendosje të përhershme keqardhjeje dhe pendimi. Ky lloj stresi i bën njerëzit shpesh të sëmurë.

Dy nga gjërat që na bëjnë të ngecim të gjithë brenda është të meditojmë për të gjitha gjërat negative që na bëjnë të tjerët, dhe për gjërat mëkatare dhe të gabuara që kemi bërë. E kemi të vështirë të kalojmë atë që na kanë bërë të tjerët dhe e kemi të vështirë të harrojmë gabimet që kemi bërë.

Në jetën time unë kisha një zgjedhje, ose të mbetesha e hidhur, plot urrejtje dhe në keqardhje për veten, e inatosur me njerëzit që më kanë lënduar, ose mund të zgjidhja të ndiqja rrugën e faljes së Perëndisë. Kjo është e njëjta zgjedhje që ti ke sot. Unë lutem që ti të falësh të tjerët dhe të marrësh faljen e Perëndisë për veten tënde. Kështu do të jesh më i shëndetshëm dhe më i lumtur.

Rruga e Perëndisë është falja.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të heqësh dorë apo të rigjesh drejtimin?Toka hapi gojën e saj dhe i gëlltiti bashkë me Koreun kur këta njerëz vdiqën dhe zjarri përpiu dyqind e pesëdhjetë njerëz në shenjë qortimi.- Numrat 26:10 “Është gjithmonë shumë herët për të hequr dorë,” thotë George Sweeting. Gjatë viteve si President i Institutit Biblik Mudi, Dr. Sweeting pa me…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 100
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Çfarë duhet të dini për ndryshimet?Krishti është i njëjtë dje, sot e përjetë.– Hebrenjve 13:8 Filozofi grek Herakliti ka thënë: “E vetmja konstante në jetë është ndryshimi,” dhe kush mund të argumentojë me këtë? Kur isha vajzë e vogël, gjyshi drejtonte një kishë të madhe, të cilën e shihja si diçka tepër madhështore. Kisha, kishte dritare…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 100
  Këmbëngulja shpërblenDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
Comments