Mesazh

Të lutemi për brezin e ri nga Dr.Michael Youssef

Me çdo vit që kalon, ka gjithnjë e më shumë ndikime të paperëndishme që kërkojnë vëmendjen e të rinjve të kombit tonë. Vlerat biblike perceptohen si të huaja dhe të vjetra. Familjet e krishtera po sulmohen nga të gjitha anët. Si do ta gjejë forcën brezi që po rritet për të ndjekur rrugët e Zotit dhe për të qenë luftëtar për Krishtin?

Mijëra vite më parë psalmisti bëri të njëjtën pyetje: “Si mundet një i ri ta bëjë rrugën e tij të pastër?”. Ai u përgjigj: “Duke e ruajtur me fjalën tënde” (Psalmi 119:9).

Lexoni Psalmi 127. Vargu 3 thotë: “Bijtë janë një trashëgimi që vjen nga Zoti…” Trashëgimia është dhuratë dhe ne duhet ta ruajmë me kujdes atë që na është dhënë. Kjo nuk vlen vetëm për prindërit por për çdo anëtar të kishës së Perëndisë. Secili nga ne është thirrur për të ngritur një brez të ri në lutje, për të trajnuar të rinjtë në jetën tonë me gjërat e Zotit dhe për të qenë një shembull për perëndishmëri.

Çdo muaj gusht, pikërisht para se të fillojë viti shkollor, ne lutemi për nxënësit që kthehen në shkollë. Ne i kërkojmë Perëndisë që të kujdeset për të vegjlit tanë që fillojnë kopshtin ose shkollën, dhe lutemi që Ai të jetë me nxënësit e gjimnazeve dhe studentët e universiteteve ndërsa përballen me presionet e ndryshme akademike dhe shoqërore. Por po pjesa tjetër e vitit?

Nëse vërtetë dëshirojmë që Zoti të punojë në jetët e fëmijëve tanë, ne duhet kemi prioritet në jetë të luturit për ta. Pavarësisht se sa e zënë është jeta jonë, ne nuk duhet të jemi kurrë aq të zënë sa të mos lutemi. Kur bëhet fjalë për të rinjtë tanë, ky duhet të jetë prioriteti ynë.

Lutje: Zot, të falënderojmë për “trashëgiminë” që na ke dhënë përmes të rinjve që ke vendosur në jetën tonë. Na ndihmo të vëmë mënjanë një kohë që të lutemi për ta. Të falënderojmë për privilegjin që na ke dhënë për të pasur një ndikim te brezi i ri për Krishtin. Lutemi në emrin e Jezusit, amen.

“Pastaj Jezusi u tha atyre edhe një shëmbëlltyrë, për të treguar se duhet lutur vazhdimisht pa u ligështuar” (Luka 18:1).

https://www.global7.tv/praying-for-the-next-generation/

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Perëndia ka një plan madhështor për ju!Por secili të shqyrtojë veprën e tij dhe atëherë do të ketë të mburrurit vetëm për veten e tij dhe jo për tjetrin. – Galatasve 6:4 Duhet ta ndalojmë veten së krahasuari me të tjerët, sepse Perëndia nuk do që të jemi të irrituar dhe të ndihemi të pavlerë për…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 98
  Për çfarë po shpresoni?Kthehuni në fortesë (sigurie dhe bollëku), o ju robër të shpresës! Pikërisht sot unë deklaroj se do të të jap dyfishin. – Zakaria 9:12 Kam një pyetje për ju: Për çfarë po shpresoni? Për çfarë po prisni në jetë? A po kërkoni për diçka të mirë të ndodhë apo po…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 96
  Dhuro dashuri këtë KrishtlindjeNë periudhën e Krishtlindjes ndodh që jemi aq të përqendruar në presionet e blerjes së dhuratave dhe festimeve, saqë humbasim fokusin e vërtetë të Krishtlindjes: Jezusin. Por është e rëndësishme që të mos harrojmë të tregojmë dashurinë e Jezusit për të tjerët këtë Krishtlindje. Fto një mik, një fqinj ose…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 95
  Inkurajim në kohë të vështiraPlani i Perëndisë për t’u larguar nga acarimet e përditshme Nuk ka përse të jemi të mjerë, të acaruar dhe të palumtur, në periudha të vështira. Nëse ju dhe unë kemi jetuar në botë për një kohë të gjatë, kemi mësuar se ka edhe ditë që nuk shkojnë saktësisht ashtu…
  Tags: të, që, mesazh
 • 94
  Ta bësh martesën të funksionojëKordoni me tre fije është një pamje e fuqisë që zë vend, kur dy njerëz bien dakord për diçka që është në përputhje me vullnetin e Perëndisë për ta. Ka një fuqi shumë të madhe, kur dy njerëz bëhen një, në marrëveshje me njëri-tjetrin. Mund të keni shumë gëzim në…
  Tags: të, që, mesazh
Comments