Mesazh

të rritesh në aftësinë e dallimit

Fryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3

Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte rezultat i bashkësisë intime dhe marrëdhënies me Atin e Tij Perëndi.

Kjo dhuratë e njëjtë e dallimit është e disponueshme edhe për ne përmes marrëdhënies me Perëndinë.

Pra, si funksionon? Përpara se të bëni diçka, duhet të kontrolloni me frymën tuaj të shikoni nëse gjërat që po bëni janë të mira. Nëse keni paqe, atëherë bëjeni. Por nëse nuk ndiheni rehat, të pështjelluar apo të acaruar, qëndroni në heshtje.

Për shembull, kur kam qënë në dyqan gati për të blerë diçka, përpara se të paguaja, ndjeja një trazirë në frymën time, si një shtysë e lehtë nga Fryma e Shenjtë që më thoshte të mos e blija.

Ngazëllimi për momente të tilla është që çdo herë që zgjedhim të dëgjojmë dhe të ndjekim shtysën e Frymës së Shenjtë, fryma jonë forcohet në Perëndinë dhe fuqia e Tij çlirohet përherë e më shumë për të ndërhyrë në jetën tonë me frytin e Frymës.

Derdhuni në Frymën e Shenjtë dhe ndiqni shtyrjen e Tij dhe do të zhvilloheni në të njejtën mrehtësi që pati edhe Jezusi.

Lutje

Perëndi, unë nuk dua të bëj vendime bazuar në dëshirat sipërfaqësore të mishit tim. Unë dua të eci në dallim. Ndërsa kontrolloj me Ty vendimet e mia, largo dëshirat e mia që nuk janë prej Teje dhe më jep paqe të të ndjek në rrugën Tënde.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  mbjellja dhe korrja…sepse ç’të mbjellë njeriu, atë edhe do të korrë. – Galatasve 6:7 Shkrimi na thotë qartë që do të korrim atë që mbjellim. Kjo zbatohet për fermerët dhe të mbjellat. Shumë njerëz e dinë që zbatohet edhe tek të dhënët e parave dhe të qënit bujarë. A e dini që…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 100
  3 udhëzime për t'u përballur efektivisht me stresin nga Dr. Harold SalaTensioni në vetvete, nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Kujtoni, violina ka bukurinë e tingullit, për shkak të tensionit të telave, ndërsa harku i përshkon butësisht ata; por tesioni i madh, do t’i këpusë telat. Në thelb, ka tre reagime ndaj stresit në jetën e sotme. I pari është…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 100
  Pyetjet në kohën e vështirësiveNë çdo kohë që ndodh një fatkeqësi natyrore, është e kuptueshme që të vijnë në mendje pyetje të mëdha  për gjëra të tilla si jeta, vdekja dhe pse jemi këtu. Madhësia e vdekjes dhe shkatërrimit të shkaktuar nga tërmete, zjarre, tsunami ose përmbytje zhvendos mendimet tona normale të përditshme, duke…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 100
  Zot, ti je burimi im!Përmbushja dhe kënaqësia e vërtetë përcaktohet më tepër nga qëndrimi dhe përgjigjet tona sesa nga rrethanat tona. Dhe për shkak se Pali e kishte mësuar këtë sekret, ai ishte në gjendje të përjetonte gëzim dhe paqe në çdo lloj situate. Apostulli e kuptoi se çfarë do të thoshte të jetoje…
  Tags: të, dhe, që, në, mesazh
 • 98
  Beteja e padukshme...Tani për tani, një luftë e padukshme po ndodh. Po zhvillohet një betejë shpirtërore dhe ne jemi në mes të saj. Pali shkroi: “Sepse lufta jonë nuk është kundër mishit dhe gjakut, por kundër sundimtarëve, kundër autoriteteve, kundër fuqive të kësaj bote të errët” (Efesianëve 6:12). Jakobi shkroi:  Nënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
Comments