Inkurajime

Të sjellësh ndryshimin!

Personi që zgjedh t’i bindet Perëndisë mund të ketë një impakt  të madh në jetën e të tjerëve.

Ezekieli 13:1-16

Në librin e Ezekielit, Perëndia thotë: ” Unë kërkova midis tyre një burrë që të ndërtonte një mur dhe t’i dilte për zot vendit, që unë të mos e shkatërroja, por nuk e gjeta.” (Ezekieli 22:30). Dhe kjo është e vërteta me të cilën po jetojmë dhe  sot—sytë e Zotit po hulumtojnë tokën për burra dhe gra të perëndishme që do të lartësojnë drejtësinë në vendin e tyre.

“Hendeku” në këtë varg i referohet një vendi ku gabimi ose gënjeshtra ka depërtuar aq thellë , sa ka krijuar konfuzion dhe i ka hapur dyert gjykimit të Perëndisë. Ndonjëherë këto boshllëqe janë aq serioze sa çojnë kombe të tëra në prag të shkatërrimit. Kjo është ajo që ndodhi me Izraelin pas eksodit, por Fjala e Perëndisë na thotë diçka të jashtëzakonshme: “Prandaj ai foli t’i shfarosë, por Moisiu, i zgjedhuri i tij, u paraqit mbi të çarën përpara tij për të penguar që zemërimi i tij t’i shkatërronte.” (Psalmi 106:23).

Sipas të gjitha gjasave, shumica prej nesh nuk do të thirremi kurrë të shpëtojmë një komb. Por mund të inkurajojmë drejtësinë në komunitetet tona duke folur Fjalën e Perëndisë dhe duke i rezistuar çoroditjeve të epokës sonë. Në ditët e Moisiut një njeri ndryshoi gjithë rrjedhën e historisë. Pse të mos jesh ti,  ai që sjell ndryshimin sot?

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Rruga për një jetë të lirë dhe të pastër!Po t`i rrëfejmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë që të na falë mëkatet dhe të na pastrojë nga çdo paudhësi. – 1 e Gjonit 1:9 Para se Hollywoodi të xhirojë një film, ka shumë punë që duhen bërë përpara se kamerat të filmojnë. Duhet të ndizen dritat, të…
  Tags: të, dhe, në, që, një, mesazh, inkurajime
 • 97
  Lëreni Stuhinë Të QetësohetPerëndia është për ne një strehë dhe një forcë [i fuqishëm dhe i padepërtueshëm për tundimin], një ndihmë gjithnjë e gatshme në fatkeqësi. Prandaj ne nuk do të kemi frikë edhe sikur toka të luajë dhe malet të hidhen në mes të detit…- Psalmeve 46:1-2 Kam kaluar shumë stuhi në jetën…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
 • 97
  Rëndësia e së VërtetësRevizionistët historianë dhe studiuesit liberalë të Biblës po përpiqen t’i shtojnë vlera moderne Fjalës së Perëndisë dhe fakteve historike. Dhe heqin copat që nuk u pëlqejnë. Le të jemi të vetëdijshëm për një gjë: Nëse vazhdojmë kështu si e kemi nisur, do të përfundojmë me një tufë gënjeshtrash dhe fëmijët…
  Tags: të, dhe, që, mesazh, inkurajime
 • 96
  Të Ruash ZemrënRuaje zemrën tënde me shumë kujdes dhe mbi çdo gjë tjetër, sepse nga ajodalin burimet e jetës. – Fjalët e Urta 4:23 Te Libri i Fjalëve të Urta 4:23 thuhet të ruash zemrën tënde me shumë kujdes sepse nga ajo dalin burimet e jetës. Mendoni pak. Çfarë është apo keni në zemrën…
  Tags: të, dhe, mesazh, inkurajime
 • 96
  Çfarë do të thotë që Shkrimi është i gjallë?Fjala jote është një llambë në këmbën time dhe një dritë në shtegun tim.-Psalmi 119 : 105 Që të jetojmë sipas Biblës, duhet të dimë se Fryma e Shenjtë na flet përmes shkrimit.  Hebrenjve 4:12 na tregon se Fjala e Perëndisë është e gjallë dhe vepruese. Kjo ndodh sepse Fryma e Shenjtë…
  Tags: të, dhe, në, mesazh, inkurajime
Comments