Mesazh

Thirrja e Zotit për ty…

Zoti ka një thirrje të veçantë për jetën e secilit person. Sidoqoftë, përgjigjja jonë ndaj thirrjes së Tij përcakton nëse do të jemi ndjekës të guximshëm apo fëmijë rebelë.

Shumë herë, ne i rezistojmë thirrjes së Zotit sepse kemi frikë nga ajo që Ai mund të na thërrasë të bëjmë. Ne harrojmë se plani i Tij është plani më i mirë i mundshëm për ne. Thirrja e tij për jetën tonë nuk do të thotë se jemi të dënuar për një mënyrë jetese që nuk e duam, përkundrazi është një thirrje për të përjetuar plotësinë e jetës.

Kishte shumë momente në të cilat Davidi mund të ishte endur në një shteg tjetër. Mbi të gjitha, mbreti Saul po e ndiqte nëpër fshat – duke mos dashur asgjë më pak se jetën e tij. Megjithatë, gjatë kësaj kohe të vështirë, Davidi zgjodhi t’i qëndronte besnik dhe ti bindej Zotit.

Nëse duam të bëhemi kampionë të guximshëm për Krishtin, duhet të kujtojmë se bindja ndaj Zotit është themeli i dashurisë sonë për Të.

Ndërsa ne mund ta lavdërojmë Zotin me gojën tonë, ajo që bëjmë me jetën tonë tregon se ku është vërtet zemra jonë. Thirrja e Zotit për jetën tonë pret bindjen tonë dhe vendimin tonë për ta ndjekur dhe për t’iu bindur  në çdo gjë Atij/ Kjo do na formojë dhe shndërrojë në kampionë të vërtetë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 90
  Ia vlen të përpiqesh...Ai që ka miq të mirë është i pasur. Ne të gjithë kemi nevojë për miq, me të cilët të ndajmë gëzimet dhe dhimbjet tona, kohët argëtuese dhe kohët kur përjetojmë lëndime të thella. Megjithatë, zhvillimi dhe vazhdueshmëria e një miqësie kërkon përpjekje. Një miqësi e ngushtë kërkon komunikim të…
  Tags: të, për, mesazh
 • 89
  Të ecësh përmes kohëve të errëtaA keni shkuar ndonjëherë gjatë leximit në faqen e fundit të librit sepse thjesht nuk mund të prisnit për përfundimin? Kjo është shpesh ajo që ne dëshirojmë të bëjmë në jetën tonë, veçanërisht në sezone të vështira. Ne duam të dimë kur do të marrë fund vuajtja jonë. Por vetëm…
  Tags: të, mesazh
 • 89
  Lërini mënjanë rrugët tuaja të vjetraArsyeja që disa të krishterë nuk e ndiejnë paqen dhe gëzimin e Zotit është se ata jetojnë ende në mënyrat e tyre të vjetra të kësaj bote. Efesianëve 4:17-24 Duket se në një botë me prosperitet dhe bollëk, do të kishte kënaqësi të madhe, por  ndodh e kundërta. Pse ka…
  Tags: të, mesazh
 • 89
  ndiqni urtësinë e Perëndisë jo ndjenjat tuajaSepse Zoti jep urtësi; nga goja e tij rrjedhin njohuri dhe arsye. – Fjalët e Urta 2:6 Jeta nuk është më një aventurë kur lejojmë ndjenjat të udhëheqin. Ndjenjat ndryshojnë nga dita në ditë, nga ora në orë, nga momenti në moment. Ndjenjat na gënjejnë. Pra, nuk mund t’u besojmë…
  Tags: të, mesazh
 • 88
  Merr zemër dhe ji i fortë!Megjithëse kemi besim se Zoti ka fuqinë të na çlirojë nga çdo situatë apo rrethanë në jetë, ne shpesh humbasim shpresën ndërsa përpiqemi të gjejmë zgjidhje për problemet tona. Fakti mbetet që pavarësisht përpjekjeve më të vendosura për ta bërë jetën të funksionojë në mënyrë harmonike, ne kemi nevojë për…
  Tags: të, për, mesazh
Comments