Mesazh

Ti ke një betejë për të fituar!

Askush prej nesh nuk dëshiron të humbasë. Shpeshherë rruga drejt fitores duket e vështirë dhe ndonjëherë ndodh që heqim dorë, por kjo nuk është mënyra si veprohet kur gjendeni në mes të betejës.

Betejat tona  shpirtërore janë të vërteta dhe nëse nuk i luftojmë ato, ne humbasim.

Mënyra se si ne luftojmë është e ndryshme nga sa mund të mendoni. Ne nuk e arrijmë fitoren duke bërë gjëra, por duke u dorëzuar në duart e Perëndisë. Vetëm me anë të dorëzimit total do ta fitojmë luftën.

Ne shohim një pamje të kësaj në betejën e Izraelitëve me Amalekitët. Perëndia i dha fitore  popullit të tij për sa kohë që duart e Moisiut ishin ngritur lart me shkopin e tij mbi kokë. Sa herë që Moisiu i ulte duart, Amalekitët filluan t’i mposhtnin. Fitorja kërkon dorëzim total ndaj rrugëve të Zotit.

Në betejat tuaja shpirtërore, mos hiqni dorë nga lufta. Çfarëdo që të bëni, mos u bindni për bindje të pjesshme. Vazhdoni t’i dorëzoheni Jezusit, pavarësisht se çfarë do të vijë. Vetëm bindja e pakushtëzuar do t’iu sjellë fitoren.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Fjalët e shumta!Fjalët e urta kapitulli 10, vargu 19, thotë: “Në fjalët e shumta faji nuk mungon, por ai që i frenon buzët e tij është i urtë.” Ky varg, është një paralajmërim i qartë, që ne të kontrollojmë fjalët që themi, përfshirë këtu edhe se sa shpesh flasim dhe se sa shpejt…
  Tags: të, në, që, për, mesazh
 • 96
  Të gjitha gjërat do të veniten një ditë!Bari thahet, lulja fishket, por fjala e Perëndisë tonë mbetet përjetë.- Isaia 40:8 Mendoni për të gjitha gjërat përreth tani. Pa dyshim që nuk e di se ku jeni, jeni ulur apo jeni në këmbë, por shihni botën përreth jush dhe gjithë gjërat që do të veniten, bari, lulet, çdo…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 96
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 95
  Dashuria nuk është një copë tortë.Miku të do në çdo kohë, por vëllai lind për ditë të vështira. –Fjalët e Urta 17:17 Dashuria nuk është si torta juaj e preferuar me çokollatë që mund t’a ndash në një numër të kufizuar copash. Për shembull, kur bëheni me fëmijën e dytë, do të keni më shumë…
  Tags: të, për, që, në, nuk, mesazh
 • 95
  Jo forca jonë, por forca e Zotit!“Por Moisiu tha: «Oh! Zot, dërgoje mesazhin tënd nëpërmjet kujt të duash!»”-Eksodi 4:13 Është një varg i shkurtër, por me një domethënie marramendëse për atë që ne jemi, për atë që Zoti është, për atë që lutemi dhe për atë që Perëndia na ka thirrur të bëjmë. Më lejoni t’jua…
  Tags: të, që, për, mesazh
Comments