Mesazh

Tre mënyra si mund të luftosh plakjen!

Kur ishim fëmijë, mezi i prisnim ditëlindjet. Festat me miqtë dhe familjen, dhuratat, tortën, akulloret – për fëmijët është e gjitha shumë emocionuese. Megjithatë, me siguri e keni vënë re se sa më shumë të rriteni, aq më shpejt duket se vijnë e ikin ditëlindjet. Festat argëtuese të ditëlindjeve, ja lënë vendin efektit të plakjes që na sjellin ditëlindjet.

Bibla nuk e shmang çështjen e plakjes. 2 Korintasve 4:16 na thotë qartë se ”  njeriu ynë i jashtëm shkon në shkatërrim”. Ndërsa vitet kalojnë, ne përballemi me rrudhat, rënien e flokëve dhe dhimbje që nuk i kemi ndjerë kurrë më parë. Madje dhe mund të tkuremi një centimetër apo më shumë në gjatësi.

Por Bibla nuk ndalet me përshkrimin e asaj që po humbasim në pamjen e jashtme. I njëjti varg vazhdon duke thënë, ” ai i brendshëm përtërihet nga dita në ditë”. A ripërtërihemi vallë? Edhe pse  nuk mund ta ndalojmë plakjen, a mund të përtërihemi vërtet dita-ditës? Po, unë besoj se po, dhe më poshtë po ju tregoj tre mënyra që tregojnë se si:

Së pari, ne ripërtërihemi kur ushqehemi me Fjalën e Perëndisë. këndvështrime të reja nga Bibla na japin një botëkuptim të ri të Perëndisë për çdo ditë.

Së dyti, ne ripërtërihemi kur adhurojmë. Kur Pali dhe Sila u rrahën në Filipi dhe u futën në burg, ata i kënduan lavde Perëndisë pavarësisht nga dhimbja që ndjenin. Dhe forca e tyre u ripërtëri.

Së treti, ne ripërtërihemi kur ndryshojmë fokusin tonë. 2 Korintasve 4:18 thotë: “Ndërsa ne nuk i drejtojmë sytë ndaj gjërave që duken, por ndaj gjërave që nuk shihen, sepse gjërat që duken janë për një kohë, kurse ato që nuk shihen janë të përjetshme.” Këto tre praktika – leximi i Fjalës së Perëndisë, adhurimi dhe fokusimi në të përjetshmen – do të ripërtërijnë forcën tuaj për punën që Perëndia ka ende për ju.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 86
  Si ta njohim Zotin më mirë?Por Jezusi, duke u përgjigjur u tha atyre: “Ju bëni gabim, sepse nuk e kuptoni as Shkrimin as pushtetin e Perëndisë.– Mateu 22 : 29 Ajo që besoni për Zotin ndikon në shumë aspekte të jetës suaj: marrëdhëniet, moralin, qëllimin dhe vetëvlerësimin tuaj. Megjithatë, ajo që ne besojmë për Zotin nuk…
  Tags: të, për, dhe, që, në, nuk, perëndisë, ne, një, se
 • 86
  Kishëmbjellës anonimë!Veprat e apostujve, kapitulli 11, vargjet 19 deri në 21. “Ndërkaq ata që ishin shpërndarë për shkak të përndjekjes që nisi me Stefanin, arritën deri në Feniki, në Qipro dhe në Antioki, duke mos ia shpallur fjalën asnjë tjetri, përveç Judenjve. Por disa prej tyre me origjinë nga Qipro dhe…
  Tags: të, në, dhe, që, për, nga, mesazh
 • 86
  Cili është motivi për gjërat që bëjmë në emër të Yeshua-s!Mbaj mend që kur isha shumë i vogël shkova në cirk dhe pashë një kafaz të madh plot me luanë. Luanët dukeshin shumë të këqij dhe po vrumbullonin dhe po ecnin sa para mbrapa. Sigurisht që isha i lumtur që isha jashtë kafazit. Imagjinoni sa u habita kur pashë një…
  Tags: të, që, dhe, se, në, për, një, mesazh
 • 85
  Rruga drejt një jete të përmbushur!Ai duke u përgjigjur tha: “Duaje Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd, me gjithë forcën tënde dhe me gjithë mendjen tënde, edhe të afërmin tënd porsi vetveten.” Jezusi i tha: “U përgjigje drejti; vepro kështu dhe do të rrosh.” – Luka 10:27-28 Në Ungjillin sipas Lukës,…
  Tags: të, dhe, në, që, një, për, se, mesazh
 • 85
  Izraeli dhe UngjilliNë pjesën e Torahut të kësaj jave, Jakobi merr zbulesë në lidhje me shpengimin. Shkalla e mbështetur mbi tokë, maja e së cilës prekte qiellin I referohet Mesias, siç mësoi dhe  Yeshua ( Jezusi) tek Gjoni 1:51. Ishte menjëherë pas ëndrrës kur, “Pastaj Jakobi u nis dhe shkoi në vendin e…
  Tags: të, në, që, dhe, për, mesazh
Comments