Inkurajime

Vazhdoni!

Megjithatë i drejti mbetet i lidhur fort me rrugën e tij, dhe ai që i ka duart e pastra fortësohet gjithnjë e më tepër.-Jobi 17:9

Ishujt Havai janë një parajsë tropikale që ndodhen në mes të Oqeanit Paqësor, 2500 milje larg nga toka më e afërt. Ujërat që rrethojnë ishujt kanë nuanca të ndryshme blu dhe erëra të buta fryjnë nëpër ishuj. Për 400 vjet, polinezianët e vendosur në ishujt e largët u përpoqën t’i lundronin ato erëra, pas migrimit të Zambakut të Artë, në ishujt e rinj që ata besonin se duhet të ishin atje. Kanoet e tyre nuk mund të vazhdonin të ndiqnin zogjtë dhe duhej të ktheheshin mbrapa. Por nuk reshtën nga përpjekjet e tyre për 400 vjet para se të arrinin më në fund në arkipelagun Havai!

Ne nuk e dimë, pse ky brez polinezianësh  vazhdoi të përpiqej ndërkohë që të paraardhësit e tyre kishin dështuar. Çfarë ju bën të vazhdoni kur nuk e pranoni dështimin, herë pas here? Bibla i inkurajon ndjekësit e Jezusit kur bëhet fjalë për të ngulmuar, për të vazhduar.

“Ai do t’ju mbajë të fortë deri në fund”, thotë (1 Korintasve 1:8). Nëse jeni në një situatë shumë të vështirë sot, dhe mendoni se po arrini fundin; Bibla ju siguron se, ” I drejti mbetet i lidhur fort me rrugën e tij, dhe ai që i ka duart e pastra fortësohet gjithnjë e më tepër.” (Jobi 17:9).

A e dini se si bëhen  muskujt? Ndërsa vihen në punë të sforcuara, fibrat e vogla të muskujve çahen dhe më pas shërohen. Muskuli është më i madh, më i fortë dhe i aftë për të bërë më shumë. Si ndjekës i Jezusit, ju po ecni përpara, po rriteni!

Vazhdoni! Vazhdoni të ndiqni Jezusin.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 98
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 98
  Shembulli i një babai të perëndishëm!Në kohën dhe epokën tonë, baballarët shpesh portretizohen në media si njerëz të egër dhe që nuk e vlerësojnë familjen, por realiteti është shpesh akoma më keq se kaq me baballarë që nuk janë në shtëpi ose janë të distancuar. Kultura jonë  ka luftuar  kundër burrërisë dhe femrës biblike, duke…
  Tags: të, në, dhe, që, më, inkurajime
 • 98
  Bindja hap portat e Qiellit!Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më sipër, ai thotë: “Po të themi se jemi pa mëkat, gënjejmë vetveten dhe e vërteta nuk është në ne.” (1:8). Ekziston një dallim i…
  Tags: të, dhe, që, në, inkurajime
 • 98
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
Comments